Αναβολή στην υπόθεση Λίλλη με Σαουδάραβες

Κατά τη σημερινή διαδικασία, στην υπόθεση της ιδιωτικής ποινικής αγωγής για το αδίκημα ανάκλησης επιταγής ύψους 400 περίπου χιλιάδων ευρώ, που κατέθεσε η οικογένεια Dashishah από τη Σαουδική Αραβία εναντίον του επιχειρηματία Νίκου Λίλλη και της εταιρείας του Wadnic Trading Ltd, ο Αντώνης Δημητρίου ο οποίος ανέλαβε νέος συνήγορος υπεράσπισης του Λίλλη, ωστόσο ζήτησε αναβολή για να του δοθεί χρόνος να μελετήσει το φάκελο της υπόθεσης.

Στην προηγούμενη δικάσιμο (24/9/2014), ο δικηγόρος του Νίκου Λίλλη Γιώργος Χριστοφίδης παραιτήθηκε αφού, όπως ανέφερε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας, υπήρξε διαφωνία μεταξύ του ιδίου και του πελάτη του ως προς το χειρισμό της υπόθεσης και υπέβαλε αίτημα για άδεια απόσυρσης του από συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορουμένου.

Μετά την εξέλιξη αυτή, το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όρισε τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου ως ημερομηνία για προγραμματισμό της υπόθεσης και πρώτη ακρόαση.

Σύμφωνα με νομικούς κύκλους στις 26 Ιουνίου, ο Νίκος Λίλλης ήρθε σε συμφωνία με την εταιρεία Dashishah International Ltd για καταβολή μέρους του διεκδικούμενου ποσού και ταυτόχρονη απόσυρση της αστικής αγωγής.

Οι Σαουδάραβες διεκδικούσαν ποσό 400 χιλιάδων ευρώ από τον Λίλλη, ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τελικά η συμφωνία έκλεισε στις 300 χιλιάδες ευρώ. Ο συμβιβασμός αφορούσε στην αστική αγωγή. Εκκρεμεί ακόμα η ιδιωτική ποινική αγωγή για το αδίκημα της ανάκλησης επιταγής.