Αναβολή για το Σάββατο η ολομέλεια της Βουλής

Όπως όλα δείχνουν, η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής για ψήφιση του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, μετατίθεται για το Σάββατο, καθώς οι συζητήσεις γύρω από το επίμαχο νομοσχέδιο κορυφώνονται.

Η  αναβολή δίνεται προκειμένου να συνέλθει εκτάκτως σήμερα το απόγευμα  το Υπουργικό Συμβούλιο για να εγκρίνει νέο νομοσχέδιο, το οποίο να ενσωματώνει τις τροπολογίες που είναι συμφωνημένες από την Τρόικα, ενώ δεν αποκλείεται η συνεδρία της Ολομέλειας, αν αυτό κριθεί αναγκαίο, να μετατεθεί για την Κυριακή.

Οι Κοινοβουλευτικές Επιτροπές Οικονομικών και Εσωτερικών συνεχίζουν τις διεργασίες – χωρίς την παρουσία των Υπουργών Οικονομικών και Εσωτερικών – σε μια προσπάθεια να πετύχουν περαιτέρω συγκλίσεις. Οι δύο Υπουργοί αναμένονται αν προσέλθουν στη συνεδρία αργότερα.

Αυτή τη στιγμή συζητούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ ο Δημοκρατικός Συναγερμός έχει διαμηνύσει πως θα ψηφίσει μόνο το κυβερνητικό νομοσχέδιο και τις τροπολογίες που αποδέχονται οι διεθνείς δανειστές.

Αν τα κόμματα της αντιπολίτευσης ψηφίσουν τις τροπολογίες που δεν έχουν τη σύμφωνη γνώμη του κυβερνώντος κόμματος, – προστασία κύριας κατοικίας μέχρι €350.000 και διαγραφή χρεών, οι οποίες δεν γίνονται αποδεκτές από την Τρόικα – τότε ο ΔΗΣΥ θα καταψηφίσει τόσο τις τροπολογίες όσο και το νομοσχέδιο.