Αμβρόσιος: Σκληρή η Μέρκελ, κομπλεξικός ο Σόιμπλε

Ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος μέσα από το προσωπικό του blog, εξαπέλυσε δριμύ επίθεση στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ καθώς και στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σε κείμενο που ανήρτησε τη Δευτέρα μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup, ο Μητροπολίτης χαρακτηρίζει τη Μέρκελ “σκληρή” με “βλέμμα βλοσυρό”.

“Πολλές φορές, καθώς βλέπουμε από την οθόνη της τηλεοράσεως την Πρόεδρο της Γερμανίας, σκεφθήκαμε πόσο σκληρή, πόσο άκαρδη πρέπει να είναι αυτή η γυναίκα! Η όψη του προσώπου της δείχνει μια δυσπερίγραπτη σκληρότητα! Το βλέμμα της είναι βλοσυρό! Το πρόσωπό της αγέλαστο! Πόσο δυστυχείς άραγε θα πρέπει να είναι ο άνδρας της και τα παιδιά της! Η εν γένει έκφρασή της είναι επιθετική” αναφέρει χαρακτηριστικά.

Σε άλλο σημείο του κειμένου ο Μητροπολίτης σημειώνει:

Μας έμελλε, λοιπόν, ώστε η Χώρα μας να ευρεθεί κάτω από την βούληση της σκληρής Κυρίας Μέρκελ, η οποία ως δόγμα της ζωής της έχει την λιτότητα, δηλ. την στέρηση, την φτώχεια!

Στην κατεύθυνση αυτή ενισχύεται και από τον κ. Σόιμπλε, τον κομπλεξικό Υπουργό των Οικονομικών της Γερμανίας, η έκφραση του προσώπου του οποίου φανερώνει επίσης όλο το μίσος, που τρέφει εναντίον όλων, όσοι κατά καλή τους τύχη δεν χρησιμοποιούν αναπηρικό καροτσάκι για τις μετακινήσεις τους”.