Αλ. Τσίπρας: Η κυβέρνηση δεν μπορεί να εκποιήσει την ΕΥΑΘ

«Η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ο οποίος συζήτησε με αντιπροσωπεία της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Κεντρικής Μακεδονίας το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για το μέλλον του νερού στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να παρακαμφθεί από κανέναν, καθώς «οι 220 περίπου χιλιάδες ψηφοφόροι έδωσαν την απάντησή τους για το πώς θέλουν την ύδρευση και το νερό στη Θεσσαλονίκη». «Το θέλουν», πρόσθεσε, «υπό δημόσιο έλεγχο, δημόσιο αγαθό, που πρόσβαση θα έχει ο κάθε πολίτης και οι δημόσιες αρχές θα έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν την ποιότητά του».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης εξέφρασε την πεποίθηση πως μετά από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και την απόφαση του ΣτΕ για την ΕΥΔΑΠ, η κυβέρνηση δεν μπορεί να προχωρήσει σε εκποίηση της ΕΥΑΘ και της ΕΥΔΑΠ.

«Αν το κάνει, θα βρεθεί σε απόλυτη αντίθεση με την τοπική κοινωνία αλλά και με το σύνολο του ελληνικού λαού», συνέχισε.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι ενδεχόμενη ιδιωτικοποίηση του νερού θα οδηγούσε «όπως και σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες, στην υποβάθμιση της ποιότητας του δημόσιου αυτού αγαθού καθώς και σε τεράστιους κινδύνους για τη δημόσια υγιεινή».