Αλ Μπαγκντάντι: Ο χαλίφης του ISIS που έσπειρε τον θάνατο

Αλ Μπαγκντάντι: Ο χαλίφης του ISIS που έσπειρε τον πανικό και τον  θάνατο

Ο θάνατος του αρχηγού της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, που σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια μιας αμερικανικής στρατιωτικής επιχείρησης στη Συρία, είχε ανακοινωθεί πολλάκις από το 2014.

Τον Ιανουάριο του 2014, μια ομάδα εξτρεμιστών ισλαμιστών, σχετιζόμενων τότε με την Αλ Κάιντα, καταλαμβάνει την ιρακινή πόλη Φαλούτζα. Για την οργάνωση που θα γινόταν γνωστή ως ISIS οι μυστικές υπηρεσίες της δύσης αποφαίνονται πως δεν αποτελεί κίνδυνο. Ότι δεν είναι ικανή να πραγματοποιήσει μεγάλα τρομοκρατικά σχέδια και χτυπήματα.

Σύντομα αυτός ο ιμάμης θα τους διαψεύσει. Είναι ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι, ο χαλίφης του Ισλαμικού Κράτους, που έπεσε νεκρός από τους Αμερικανούς. «O Θεός έχει προσφέρει στους αδελφούς σας, τους Μουτζαχεντίν, τη νίκη και την κατάκτηση μετά από χρόνια υπομονής και παθών. Τους επέτρεψε να επιτύχουν τον στόχο τους», έλεγε ο Αλ Μπαγκντάντι.

Ορκίζεται να εκπληρώσει το όνειρο των απανταχού εξτρεμιστών μουσουλμάνων υποτάσσοντας όλο τον κόσμο στο κοράνι και τον προφήτη του.

Η αρχή… μια κτηνωδίας χωρίς προηγούμενο

Με κινηματογραφικές λήψεις οι τζιχαντιστές του ISIS βιντεοσκοπούν αρχικά βασανιστήρια και αποκεφαλισμούς δυτικών. Η εντολή, όμως, του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι είναι σαφής διεύρυνση της Τζιχαντ στις ευρωπαϊκές πόλεις. Ενα σύννεφο τρόμου απλώνεται.

Τον Ιανουαρίου 2015. Τρεις τζιχαντιστές του ISIS επιτίθενται στο γαλλικό σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo και σε ένα σούπερ μάρκετ, σκοτώνοντας 17 ανθρώπους.

Παρίσι, 13 Νοεμβρίου 2015: Το πρώτο μεγάλο χτύπημα γίνεται στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου με πολλαπλές συντονισμένες επιχειρήσεις. Χάνουν τη ζωή τους 129 άνθρωποι, πάνω από 350 τραυματίζονται σοβαρά.

Ταυτόχρονα, το χαλιφατο χρηματοδοτεί τη στρατολόγηση μουσουλμάνων της δύσης μέσω διαδικτύου… Το ISIS του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι γεννημένο μέσα από ένα περίπλοκο εθνικό- φυλετικό ακραίο πλέγμα μίσους συνεχίζει τις μαζικές δολοφονικές επιθέσεις.

Το ISIS σπέρνει τον τρόμο στη Δύση

Το ISIS προκάλεσε τον τρόμο στη Δύση, με χτυπήματα που είχαν ως αποτέλεσμα να υπάρξουν αρκετοί νεκροί.

Βρυξέλλες, 22 Μαρτίου 2016: Το ISIS oργανώνει και αναλαμβάνει την ευθύνη για τις επιθέσεις στο αεροδρόμιο και το μετρό των Βρυξελλών. 34 νεκροί, εκατοντάδες σοβαρά τραυματίες.

Νίκαια, 14 Ιουλίου 2016: Ένας 30χρονος Τυνήσιος, με το φορτηγό-ψυγείο του παρασύρει πολίτες στο σόου πυροτεχνημάτων της Νίκαιας. 86 άνθρωποι νεκροί και 450 τραυματίες.

Βερολίνο, 19 Δεκεμβρίου 2016: Την 19η Δεκεμβρίου του 2016, επίθεση με φορτηγό σε χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο. Από την επίθεση, πέφτουν νεκροί 12 άνθρωποι και τραυματίζονται άλλοι 48.

Λονδίνο, 22 Μαρτίου 2017: Δυο χτυπήματα στο Λονδινο. Οδηγός πέφτει φωναζοντας «Αλάχ ου άκπμπαρ» πάνω σε πεζούς στη γέφυρα του Ουεστμίνστερ, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι.

Δυόμισι μήνες μετά τρεις ισλαμιστές επιτίθενται με φορτηγάκι εναντίον πεζών στη Γέφυρα του Λονδίνου. Από την επίθεση, υπάρχουν οκτώ νεκροί και 50 τραυματίες.

Αυτά είναι μερικά μόνο από τα χτύπηματα καθώς ο ISIS ανέλαβε την ευθύνη για δεκάδες επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίων πολιτών της δύσης στο αραβικό κόσμο με εκατοντάδες θύματα.