Αλόγιστη η έκθεση ανηλίκου κατά την Κουρσουμπά

Η προβολή παιδιών από τα ΜΜΕ πρέπει να γίνεται με μεγάλη προσοχή και πάντοτε με πλήρη σεβασμό των δικαιωμάτων κάθε παιδιού του οποίου η περίπτωση προβάλλεται, ώστε η προβολή να μην προκαλέσει περαιτέρω ζημιά, πόνο και στιγματισμό για το παιδί.

Αυτό υπογράμμισε η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά, η οποία έδωσε δημοσιογραφική διάσκεψη μαζί με τον Διευθυντή της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Νεόφυτο Επαμεινώνδα, σε σχέση με την προβολή από τα ΜΜΕ 10χρονου παιδιού από τη Ρουμανία.

«Θα πρέπει σε αυτή την κρίσιμη περίοδο που διάγουμε, τα παιδιά οικογενειών, που βιώνουν δραματικές προσωπικές και οικογενειακές ιστορίες, να μην αποτελούν προϊόν προς κατανάλωση», ανέφερε η κ. Κουρσουμπά.

Σημείωσε ότι ο τρόπος προβολής του παιδιού δεν διασφάλισε την προστασία της ταυτότητας, της ιδιωτικής του ζωής καθώς και της αξιοπρέπειάς του, ενώ παράλληλα το γεγονός ότι το παιδί κλήθηκε επανειλημμένα να μιλήσει για τις τραυματικές εμπειρίες και τις δύσκολες συνθήκες διαβίωσής του, οδηγεί σε επαναθυματοποίησή του, με ενδεχόμενες συναισθηματικές και ψυχολογικές επιπτώσεις, των οποίων η έκταση και οι συνέπειες στη μελλοντική του ζωή δεν είναι δυνατόν να εκτιμηθούν στο παρόν στάδιο.