Αλληλεγγύη: Ώρα να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα

Ώρα να διορθωθούν οι στρεβλώσεις στο εμβολιαστικό πρόγραμμα, τόνισε το Κίνημα Αλληλεγγύη σε γραπτή ανακοίνωση

«Κακώς η κυβέρνηση δεν έχει προμηθευτεί ισοδύναμες ποσότητες εμβολίων από τις 3 αδειοδοτημένες εταιρείες παρασκευής, ώστε ο πολίτης να έχει επιλογή για το σκεύασμα με το οποίο θα εμβολιαστεί.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, παρά τα όσα δημόσια υποστηρίζουν, ότι είχε τη δυνατότητα να το πράξει, αλλά δεν το έκανε. Κακώς!

Από εκεί και πέρα οι πολίτες θα πρέπει να γνωρίζουν ότι υπάρχει η δυνατότητα άμεσης προμήθειας-εισαγωγής εμβολίων Pfizer από το Ισραήλ, η κυβέρνηση όμως δεν το επιτρέπει.

Καλούμε, λοιπόν, την κυβέρνηση να μας απαντήσει γιατί. Υπάρχουν άνθρωποι διατεθειμένοι να κάνουν το εμβόλιο καταβάλλοντας το αντίτιμο, προκειμένου να επανεκκινήσουν οι επιχειρήσεις τους, να επανεκκινήσει η οικονομία γενικά. Θεωρούμε λανθασμένη την απόφαση της κυβέρνησης, καθώς μιλάμε για αρκετές χιλιάδες εμβόλια που θα μπορούσαν να καλύψουν σε μεγάλο βαθμό τις παραγωγικές ηλικίες.

Επιπλέον, ο πόλεμος που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στις παρασκευάστριες εταιρίες που μεταφράζεται σε διαδόσεις ή ανακοινώσεις για αληθείς ή ψευδείς παρενέργειες αυτών των φαρμάκων, θα πρέπει άμεσα να τεκμηριωθεί επιστημονικά από την κυβέρνηση, καθόσον πλείστα όσα πανεπιστημιακά ιδρύματα έχουν καθορίσει ήδη σε ποιες ηλικίες είναι πιο δραστικά τα εμβόλια και για ποιες ηλικίες είναι πιο πιθανόν να προκληθούν παρενέργειες.

Οφείλει το κράτος αφενός να ενημερώσει με τεκμηριωμένη και κατανοητή επιστημονικά πληροφόρηση τον πολίτη, και αφ’ ετέρου να αντιμετωπίσει το ζήτημα της φοβίας των εμβολιασμών μεταξύ του γενικού πληθυσμού και να δώσει στον πολίτη την ευκαιρία να διαλέγει το εμβόλιο που επιθυμεί.»

 

 

Check Also

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Κλειστοί ή ολισθηροί δρόμοι λόγω παγετού

Κατάσταση στο οδικό δίκτυο -Κλειστοί ή ολισθηροί δρόμοι λόγω παγετού Κλειστοί για όλα τα οχήματα …

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,536 νέα κρούσματα – Ποσοστό θετικότητας 2,37%

Κορωνοϊός: Εντοπίστηκαν 2,536 νέα κρούσματα – Ποσοστό θετικότητας 2,37% Το Υπουργείο Υγείας ανακοινώνει ότι σήμερα, …