Αλληλεγγύη: Το Γενικό λογιστήριο να αναζητήσει τα συμβόλαια με την Hermes

Το Γενικό λογιστήριο να αναζητήσει τα συμβόλαια με την Hermes, αναφέρει σε ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Η απώλεια των συμβολαίων μεταξύ του κράτους και της Hermes που καταγγέλλει ο Γενικός Ελεγκτής της Δημοκρατίας δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη. Ούτε οι αρμόδιοι μπορούν να σφυρίζουν αδιάφορα ωσάν να μη έχει γίνει τίποτε.

Αντίγραφο των συμβολαίων έχουν οι δικηγόροι της εν λόγω εταιρείας οι οποίοι, σε πλείστες περιπτώσεις τα έχουν επικαλεστεί ή τα επικαλούνται, διεκδικώντας τα δικαιώματα των πελατών τους.

Υπάρχει ακόμα η πληροφόρηση ότι αντίγραφο των συμβολαίων αυτών βρίσκεται στη Βουλή στην αρχική τους μορφή που τότε συνομολογήθηκαν και για σκοπούς εμπιστευτικής χρήσης. Κάτοχοι των συμβολαίων είναι και άλλες αρμόδιες αρχές, αρκεί να αναζητηθούν.

Το ερώτημα που εγείρεται είναι γιατί δεν αναζητούνται τα συμβόλαια αυτά. Για όσους δεν ξεχνούν, οι παραχωρήσεις που τότε έγιναν προς τους διαχειριστές ήταν το λιγότερο προκλητικές. Περί τούτου γράφτηκαν ουκ ολίγα.

Το Γενικό Λογιστήριο, αντί να νίπτει τας χείρας του, έχει καθήκον να αναζητήσει τα συμβόλαια αυτά για να γίνει, έστω και εκ των υστέρων, ο αναγκαίος οικονομικός και λογιστικός έλεγχος.

Πρέπει όλοι να αντιληφθούν ότι η περίοδος «ιερών αγελάδων» έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.