ΑΚΕΛ: Αυτοί είναι οι 6 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές (Photos)

Σήμερα το πρωί, στο ξενοδοχείο Hilton Park στη Λευκωσία,  το ΑΚΕΛ, παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του για τις Ευρωεκλογές.

Οι υποψήφιοι είναι ο νυν ευρωβουλευτής Νεοκλής Συλικιώτης, ο βουλευτής Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου, ο ακαδημαϊκός Νιαζί Κιζίλγιουρεκ, ο γιατρός Άθως Γεωργίου, ο νομικός Γιώργος Κουκουμάς και η Μαρίνα Νικολάου, που εργάζεται ως επιστημονική συνεργάτιδα του ΑΚΕΛ.

Οι 6 υποψήφιοι προέβησαν σε ένα σύντομο χαιρετισμό. Ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού, στην ομιλία του εξαπέλυσε δριμύ επίθεση προς την Κυβέρνηση ΔΗΣΥ – Αναστασιάδη, αλλά και του ΕΛΑΜ, το οποίο και χαρακτήρισε «δεκανίκι του Προέδρου».

Τοποθετήσεις υποψηφίων

Γιώργος Γεωργίου

Ο Βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας Γιώργος Γεωργίου έστειλε το βροντερό όπως είπε μήνυμα ότι «θα αγωνιστούμε για μια ελεύθερη και επανενωμένη πατρίδα, για μια Κύπρο της κοινωνικής ευημερίας, για μια Ευρώπη της προκοπής και της αξιοπρέπειας, για τη Δημοκρατία και εδώ αλλά και εκεί στις παγερές Βρυξέλλες». «Για το δίκαιο του αδικημένου και του πρόσφυγα. Και εδώ και εκεί. Για τον πνιγμένο Αϊλάν για το ψωμί όλου του κόσμου για τα παιδιά μας», είπε. «Δεν μας τρομάζουν οι δυσκολίες, ούτε τα θεριά που βγήκαν σεριάνι, ούτε και οι άλλοι με τις γραβάτες. Γιατί κρατάμε από καλή γενιά», πρόσθεσε.

 

 

 

Νεοκλής Συλικιώτης

Ανάχωμα στην άνοδο της ακροδεξιάς είναι το ΑΚΕΛ και η Ευρωπαϊκή Αριστερά, σύμφωνα με τον Ευρωβουλευτή του ΑΚΕΛ Νεοκλή Συλικιώτη, ο οποίος είπε ότι «εδώ και 15 χρόνια το ΑΚΕΛ είναι αποδεδειγμένα το πιο δραστήριο κυπριακό κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο και στην Ευρώπη. «Με τον αγώνα και την δουλειά μας κερδίζουμε την εκτίμηση και την εμπιστοσύνη του κόσμου», πρόσθεσε. «Μαζί με την ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστερά στην οποία το κόμμα μας παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο αγωνιζόμαστε για την κοινωνία, για τους εργαζόμενους για την Κύπρο μας», ανέφερε ο κ. Συλικιώτης.

 

 

Άθως Γεωργίου

Ο γιατρός Άθως Γεωργίου ανέφερε στο σύντομο χαιρετισμό του ότι «με το βλέμμα στραμμένο στην Ευρώπη σ’ αυτές τις εκλογές δηλώνουμε παρών στην Κύπρο». «Στέλνουμε το μήνυμα ότι ‘φτάνει πια, κουραστήκαμε’. Ορθώνουμε το ανάστημα απέναντι στο ξήλωμα του κοινωνικού ιστού, στη διάλυση του κράτους προνοίας, στην ανασφάλεια στην εργασία, στην ιδιωτικοποίηση του δημόσιου πλούτου», πρόσθεσε. Η Αριστερά, ανέφερε ο κ. Γεωργίου, «οραματίζεται μια άλλη Ευρώπη και μια άλλη Κύπρο. Είμαστε η φωνή που διεκδικεί για τον άνθρωπο και τις ανάγκες του».

 

 

 

 

 

Νιαζί Κιζίλγιουρεκ

Ο πανεπιστημιακός Νιαζί Κιζίλγιουρεκ αναφέρθηκε στο όραμα του για μια Κύπρο ως κοινή πατρίδα μακριά από εθνικισμό και ρατσισμό. «Σεβόμενοι τις εθνικές ταυτότητες αλλά καλλιεργώντας την συνείδηση της κοινής πατρίδας και της πολιτικής αφοσίωσης στο σύνολο της Κύπρου», είπε. Πρόσθεσε ότι «είμαι φεντεραλιστής πατριώτης και είμαι εναντίον του εθνικισμού. Σέβομαι τις εθνικές διαφορές όμως». «Οι εθνικιστές αγαπούν μόνο μια εθνική ομάδα, ένα έθνος. Εμείς αγαπάμε μια χώρα. Όλη τη χώρα. Αυτή είναι η διαφορά μας», είπε.

 

 

 

 

 

 

Μαρίνα Νικολάου

Μήνυμα εναντίον της αδιαφορίας και της αποχής έστειλε η Μαρίνα Νικολάου, η οποία είναι πολιτικός σύμβουλος στην Ομάδα της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς / Βόρειας Πράσινης Αριστεράς στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. «Απευθύνομαι ειδικά σε όσους στέκονται με κριτική απέναντι στην ΕΕ και θέλω να πω πως μόνο με την συμμετοχή μας μπορούμε να αλλάξουμε τα πράγματα», είπε. Σύμφωνα με την ίδια «από τον καναπέ της αδιαφορίας ο κόσμος δεν αλλάζει. Δεν άλλαξε ποτέ. Αυτές οι εκλογές είναι η ευκαιρία να ορθώσουμε το ανάστημά μας, να αντισταθούμε, να απαντήσουμε, σημείωσε.

 

 

 

 

Γιώργος Κουκουμάς

Ο Ευρωκοινοβουλευτικός Συνεργάτης Γιώργος Κουκουμάς εξέφρασε την εκτίμηση ότι «το μεγάλο στοίχημα που έχουμε ως ΑΚΕΛ και ως Αριστέρα εν όψει ευρωεκλογών είναι να καταφέρουμε να συζητηθούν τα πραγματικά προβλήματα και τα πραγματικά διλήμματα που έχει η Ευρώπη και το μέλλον της. Μίλησε για την ιστορία της Ευρώπης η οποία είναι γεμάτη «με επαναστάσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο, με αγώνες και κινήματα για τα δικαιώματα των εργαζομένων, της γυναίκας, για την δημοκρατία για την οικολογία, για τον κόσμο που θέλουμε εμείς». «Αυτή είναι η δική μας Ευρώπη», είπε, αυτή είναι η Ευρώπη που εκπροσωπεί το ΑΚΕΛ στην Κύπρο.