Αλληλεγγύη: Τα φλαμίνγκο πεθαίνουν και η Κυβέρνηση δεν αντιδρά

Τα φλαμίνγκο πεθαίνουν και η Κυβέρνηση δεν αντιδρά, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη για την οικολογική καταστροφή στην Αλυκη Λάρνακας.

Τα φλαμίνγκο πεθαίνουν στην Αλυκή Λάρνακας, σε ένα υγροβιότοπο παγκόσμιας σημασίας προστατευόμενο από την συνθήκη Ραμσάρ.

Είναι η πολλοστή φορά που συμβαίνει αυτή η οικολογική καταστροφή και η Κυπριακή Κυβέρνηση δεν αντιδρά.

Δεν λαμβάνει μέτρα προστασίας του πανέμορφου πτηνού και άλλων ειδών που καταστρέφονται από τις εγκληματικές ενέργειες της Κυπριακής Πολιτείας και δεν παρέχει προστασία στον υδροβιότοπο στο σύνολο του.

Επισημαίνουμε ότι παρά τις υποδείξεις και ημών και άλλων περιβαλλοντιστών, εντός του υγροβιότοπου κατασκευάστηκε νέο μεγάλο αεροδρόμιο, ενώ θα μπορούσε να εγκαταλειφθεί και να κατασκευαστεί σε άλλη περιοχή της επαρχίας Λάρνακας, όταν το πρόχειρο αεροδρόμιο που εξυπηρέτησε την Κύπρο μετά την εισβολή δεν μπορούσε πλέον να ανταποκριθεί στις ανάγκες.

Επιπλέον, η Κυπριακή Δημοκρατία κατασκεύασε αυτοκινητόδρομους, χώρους στάθμευσης, ανεμογεννήτριες, εργοστάσια αφαλατώσεων, γήπεδα, επέτρεψε την κατασκευή πολυτελών επαύλεων και για χρόνια επέτρεπε την λειτουργία σκοπευτηρίου και πλήθος άλλων καταστροφικών έργων μέσα στον υγροβιότοπο.

Συνεπώς ας μη αναρωτιούνται γιατί πεθαίνουν τα φλαμίνγκο.

Δεν πεθαίνουν, τα σκοτώνουν αυτοί που κόπτονται για την κλιματική αλλαγή, μια νέα φάμπρικα εξαπάτησης του λαού.