Αλληλεγγύη! Σήκωσαν στα χέρια τη συναθλήτρια τους προκειμένου να τερματίσει

Αν υπήρχε βραβείο Αλληλεγγύης θα έπρεπε να απονεμηθεί στους δύο δρομείς που το περασμένο Σάββατο κυριολεκτικά πήραν στα χέρια μια συναθλήτρια τους προκειμένου να την βοηθήσουν να τερματίσει στον ημιμαραθώνιο της Φιλαδέλφεια.

Ο Bryan Crnkovic και ένας αγνώστων στοιχείων συναθλητής του είδαν ξαφνικά τη γυναίκα να καταρρέει μπροστά τους λίγο πριν τη γραμμή του τερματισμού.

Χωρίς να το σκεφτεί δεύτερη φορά ο Crnkovic με τη βοήθεια του δεύτερου δρομέα σήκωσε στα χέρια τη γυναίκα και την μετέφερε μέχρι το τέρμα του αγώνα.

«Είναι αυτό που κάνουμε. Βλέπεις κάποιον που χρειάζεται βοήθεια και θες να τον βοηθήσεις. Είχαμε “γράψει” χρόνο κάτω από δύο ώρες όπως ήταν ο στόχος των περισσότερων δρομέων και σκέφτηκα ότι και αυτή η γυναίκα είχε προπονηθεί σκληρά για να τον πετύχει» δήλωσε ο Joseph McGinty, ένας τρίτος δρομέας που βρέθηκε κοντά στη γυναίκα.

Όταν οι δρομείς πέρασαν «έκοψαν την κορδέλα» του τερματισμού παρέδωσαν τη γυναίκα στους τραυματιοφορείς που την μετέφεραν σε καροτσάκι για να της δώσουν τις πρώτες βοήθειες.