Αλληλεγγύη: Ο Αβέρωφ βιώνει δική του «Ντίσνευλαντ» στην οικονομία

 Ο Αβέρωφ βιώνει δική του «Ντίσνευλαντ» στην οικονομία, τόνισε σε γραπτή ανακοίνωση το κίνημα Αλληλεγγύη για τις δηλώσεις του προέδρου τπου ΔΗΣΥ για τους μισθούς.

Αυτούσια η δήλωση:

Εάν ο πρόεδρος του Συναγερμού – ο οποίος έχει πλήρη επίγνωση της πραγματικής οικονομίας αλλά η κομματική του ιδιοτέλεια δεν του επιτρέπει να την παρουσιάζει- μιλούσε με ειλικρίνεια για τα προβλήματα του μέσου εργαζόμενου, θα γνώριζε ότι τα περισσότερα νοικοκυριά και ειδικά τα νέα ζευγάρια δυσκολεύονται να πλησιάσουν τα 1938 ευρώ ως μηνιαίο εισόδημα με δύο μισθούς! Όχι με έναν!

Ο κύριος Αβέρωφ επιμένει σε οικονομικό «success story» για το οποίο μόνο ο ίδιος προπαγανδίζει. Του απαντά πολύ πρόσφατα η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση της με τίτλο «Alert Mechanism Report 2020: {SWD (2019)630}», την οποία απέστειλε προς τα ευρωπαϊκά όργανα για τις μακροοικονομικές ανισορροπίες που παρουσιάζονται στις οικονομίες των χωρών μελών.

Όπου είναι σαφές ότι:

– Η Κυπριακή Δημοκρατία συνεχίζει να αντιμετωπίζει προβλήματα ανισοσκέλειας σε όλους σχεδόν τους οικονομικούς τομείς.

– Τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια εξακολουθούν να αποτελούν ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια της Κυπριακής Δημοκρατίας,

– Τα νοικοκυριά ασφυκτιούν κάτω από τις τραπεζικές υπερχρεώσεις και όχι μόνο.

– Το έλλειμμα στο εμπορικό ισοζύγιο συνεχίζει να διογκούται, όπως και το Δημόσιο Χρέος.

– Οι Κύπριοι από φτωχοί γίνονται φτωχότεροι.

Ας απαντήσει σε αυτά ο κύριος Αβέρωφ και ας αφήσει τη μικροπολιτική εκμεταλλευόμενος αριθμούς που δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα που ζει ο μέσος Κύπριος πολίτης της εποχιακής εργασίας με αμοιβή 3-5 ευρώ την ώρα.