Αλληλεγγύη: Η πολιτική κατευνασμού έναντι της τουρκίας απέτυχε αλλά πρώτη διδάξασα ήταν η Κύπρος

Αλληλεγγύη: Η πολιτική κατευνασμού έναντι της τουρκίας απέτυχε αλλά πρώτη διδάξασα ήταν η Κύπρος

H χθεσινή δήλωση του Προέδρου Αναστασιάδη αναφορικά με τις πολιτικές που εφάρμοζε για χρόνια έναντι της Τουρκίας, μας βρίσκει απολύτως σύμφωνους: Η πολιτική του κατευνασμού έχει αποτύχει.

Αλλά, υποδεικνύουμε ότι: Κατευναστική πολιτική απέναντι στην Τουρκία ακολουθούσε όχι μόνο η Ε.Ε αλλά και ο ίδιος ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και οι εκπρόσωποι του στις Βρυξέλλες και οι Υπουργοί του. Σε βαθμό μάλιστα που δεν ενοχλήθηκαν καν όταν ο Εγκεμέν Μπαγίς αποκάλεσε την Κυπριακή Δημοκρατία «εκλιπούσα» μέσα στο Ευρωκοινοβούλιο. Τονίζουμε επίσης ότι κατευναστική πολιτική ακολουθούσε η Ε.Ε. διότι αυτό της υποδείκνυαν οι κυβερνήσεις της Κύπρου ή αυτό της επέτρεπαν να πράττει. Ας πείσει τους οπαδούς τους ο Πρόεδρος Αναστασιάδης που εξακολουθούν να επιμένουν στην κατευναστική πολιτική και την πολιτική της υποταγής, και ας αναγνωρίσει ότι κάποιοι προειδοποιούσαν για τους κινδύνους και εφάρμοζαν διεκδικητική πολιτική όλα αυτά τα χρόνια, εισπράττοντας τη χλεύη των κατευναστών.

Επισημαίνουμε επίσης ότι η Τουρκία εδώ και πολλά χρόνια δεν ανήκει στη χορεία των δημοκρατικών κρατών. Εδώ και πολλά χρόνια βρίσκεται στο στόχαστρο της Ε.Ε για το τεράστιο δημοκρατικό της έλλειμμα πλην όμως από εγκληματική αδράνεια Κύπρου και Ελλάδος η Ε.Ε αφηνόταν να εφαρμόζει πολιτικές, όχι με βάση τον Ευρωπαϊκό νόμο αλλά με βάση τα ιδιοτελή της συμφέροντα.

Η μεταμέλεια του Προέδρου της Δημοκρατίας θα έχει αντίκρισμα αν επιτέλους ενισχύσει κατά υγιή τρόπο την οικονομία της Κύπρου και όχι την ολιγαρχία του πλούτου, και αν ισχυροποιήσει την Άμυνα της νήσου σε βαθμό που να του επιτρέπεται να μην εκλιπαρεί για συνομιλίες γονυπετής και να πηγαίνει σε αυτές ως ικέτης. Διαφορετικά, πάλι πολιτική κατευνασμού θα ακολουθεί .