Αβέρωφ για αποτελέσματα Σ.Κ: Να συγχαρούμε τον Πρόεδρο που πέτυχε τους στόχους που θέσαμε ως Κύπρος

Αβέρωφ: Εκφράζω τη μεγάλη μας ικανοποίηση ως Δημοκρατικός Συναγερμός για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πέτυχε τους στόχους που θέσαμε ως Κύπρος. Θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την τεράστια βοήθεια που έρχεται από την Ευρώπη. Με κοινωνικά δίκαιο τρόπο αλλά δίδοντας και προτεραιότητες στην ορθολογιστική και βιώσιμη ανάπτυξη, στην πράσινη ανάπτυξη.

 

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μας ικανοποίηση ως Δημοκρατικός Συναγερμός για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής. Να συγχαρούμε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πέτυχε τους στόχους που θέσαμε ως Κύπρος. Θωρώ ότι είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που με απευθείας τρόπο στηρίζονται κράτη-μέλη. Αυτό που η Κύπρος, όπως έχει πει και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα επωφεληθεί είναι μια βοήθεια της τάξης που ξεπερνά τα 2,7 δις ευρώ.

Η Ευρώπη πήρε τα μηνύματα των καιρών. Δεν μπορεί μόνο να είναι μια Ευρώπη που βγάζει κανονισμούς. Η χθεσινή απόφαση ανοίγει και ένα νέο δρόμο για το ευρωπαϊκό όραμα, που στέλνει το μήνυμα στους ευρωπαίους πολίτες και στα κράτη-μέλη ότι ως ένωση κρατών είναι εκεί για να στηρίζει και οικονομικά, όταν οι συνθήκες το επιβάλλουν.

Και θέλω να στείλω και ένα μήνυμα στην κυπριακή κοινωνία. Θα αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτή την τεράστια βοήθεια που έρχεται από την Ευρώπη. Με κοινωνικά δίκαιο τρόπο αλλά δίδοντας και προτεραιότητες στην ορθολογιστική και βιώσιμη ανάπτυξη, στην πράσινη ανάπτυξη. Δίδοντας προτεραιότητα και στη διατήρηση του περιβάλλοντος, γιατί ζήσαμε ο καθένας σε οποιαδήποτε γωνιά του πλανήτη, τ’ αποτελέσματα της μη σωστής προστασίας της φύσης και του περιβάλλοντος.

Κλείνοντας. Απόλυτα ικανοποιημένοι για τη χθεσινή απόφαση, μπράβο στην κυβέρνηση μας, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας που πέτυχε όχι μόνο τους οικονομικούς στόχους αλλά και να προσθέσει παράγραφο που να γίνεται ξεκάθαρο ότι η χρηματοδότηση τρίτων χωρών από την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης και της Τουρκίας είναι απόλυτα συνδεδεμένη με την τήρηση των αυστηρών κανόνων τόσο της διαφύλαξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων αλλά και χώρα που παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα και κυριαρχικά δικαιώματα χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν μπορεί να περιμένει στήριξη από την Ευρώπη.