Αλληλεγγύη: Είναι ντροπή η εκκωφαντική σιωπή για τον μικρό Στυλιανό

Είναι ντροπή η εκκωφαντική σιωπή για τον μικρό Στυλιανό αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη μετά την αποκάλυψη της Επιτρόπου διοικήσεως ότι το πόρισμα έχει μείνει μόνο στα χαρτιά.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Είναι ντροπή στην Κύπρο του 2020, που θέλει να λέγεται “σύγχρονο κοινωνικό κράτος”, να αναμένουμε ακόμη το πόρισμα των ποινικών ανακριτών για την υπόθεση του μικρού Στυλιανού, που μας συγκλόνισε όλους.

Η ενδελεχής έρευνα που ανέλαβε και ολοκλήρωσε η Επίτροπος Διοικήσεως και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, και η οποία διαπίστωσε σημαντικές ελλείψεις στους χειρισμούς των εμπλεκόμενων υπηρεσιών, και συγκεκριμένα των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας και της Αστυνομίας, αναφορικά με την ελλιπή αναγνώριση από τους λειτουργούς πρώτης γραμμής της σοβαρότητας των καταγγελιών, που άγγιξαν τελικά την απουσία εκτίμησης κινδύνου στην όλη υπόθεση, με αποτέλεσμα ένα παιδί να φύγει από τη ζωή πιστεύοντας ότι έτσι θα σταματήσει να πονά και να βασανίζεται, παραμένει στα συρτάρια.

Η κυβέρνηση και όλες οι αρμόδιες αρχές οφείλουν να βγουν από την αδράνεια. Όσο δεν λαμβάνονται αποφάσεις και δεν βγαίνουν συμπεράσματα, ενδέχεται να υπάρχουν και άλλα παιδιά που περνούν τον δικό τους Γολγοθά και παραμένουν αβοήθητα, εγκαταλελειμμένα από την κοινωνία αυτού του κράτους.

Ζητούμε άμεση παρέμβαση για την επανεκκίνηση των διαδικασιών.

Το οφείλουμε όλοι στα παιδιά αυτού του τόπου, το οφείλουμε όλοι στον Στυλιανό και τα αδέλφια του.