Αλληλεγγύη: Δεν είναι σίγουρη η υπερψήφιση του προϋπολογισμού

Σε γραπτή ανακοίνωση το Κίνημα Αλληλεγγύη τόνιζει ότι δεν είναι σίγουρη η υπερψήφιση του προϋπολογισμού.

Η ανακοίνωση:

Σε παιγνίδια εντυπώσεων φαίνεται να πρωταγωνιστεί η κυβέρνηση, σε σχέση με τους προϋπολογισμούς, γεγονός που προκαλεί αλγεινή εντύπωση και μας βάζει σε δεύτερες σκέψεις.

Θεωρούμε πως δεν είναι δίκαιο ούτε πολιτικά ορθό η Κυβέρνηση να παραγνωρίζει αυτούς που στήριξαν τον προϋπολογισμό και να δίνει πλεονέκτημα σε αυτούς που τον καταψήφισαν.

Διαπιστώνουμε ότι έχει αρχίσει μια συζήτηση σε σχέση με τις εκποιήσεις, για τις οποίες έχουμε πολύ συγκεκριμένες θέσεις. Ζητούμε να υπάρξει πρόσβαση του δανειολήπτη στη δικαιοσύνη κατά του δανειστή, καθώς και ξεκάθαρη οδηγία από την ΚΤ για βιώσιμες αναδιαρθρώσεις όπως υποσχέθηκε ο Διοικητής της.

Στις ζυμώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη αναμένουμε ισότιμη τουλάχιστον αντιμετώπιση από πλευράς προεδρικού με αυτούς που καταψήφισαν. Έχουμε θέσεις για τις εκποιήσεις. Αν θέλει να τις ακούσει ο ΠτΔ είμαστε στη διάθεση του πριν από την Πέμπτη. Πριν να είναι αργά.

Η κυβέρνηση ας μην κάνει το λάθος να θεωρεί δεδομένες τις ψήφους της Αλληλεγγύης, αφ΄ης στιγμής ενδίδει σε εκβιασμούς.

Στηρίξαμε τον προϋπολογισμό γιατί γνωρίζουμε τις συνέπειες της μη ψήφισης του, αλλά φαίνεται ότι η κυβέρνηση δεν το κατανοεί. Είναι επιρρεπής σε δοσολοψίες.