Αλληλεγγύη για τα οδικά θανατηφόρα: Χρειάζονται συγκροτημένα μέτρα

Εδώ γίνονται δαπάνες με του “ψύλλου πήδημα” και επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα εκ των ενόντων, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση το Κίνημα λληλεγγύη για τα θανατηφόρα οδικά δυστυχήματα.

Σχεδόν καθημερινά χάνονται ανθρώπινες ζωές στην άσφαλτο. Τα θανατηφόρα οδικά δυστυχήματα έχουν γίνει κοινωνική μάστιγα.

Κατά καιρούς γίνονται δηλώσεις ή πραγματοποιούνται συσκέψεις αρμοδίων με κατάληξη την ανάγκη λήψης μέτρων και μόνο μέτρα δεν βλέπουμε. Ακούγονται αγανακτισμένες φωνές από αρμόδιους με διακριτικές υποδείξεις όμως στο “δια ταύτα” χωλαίνουμε.

Η καλλιέργεια και εφαρμογή οδικής συνείδησης προϋποθέτει πολλές συνέργειες σε όλα τα επίπεδα. Δεν είναι θέμα μεμονωμένων προτάσεων, ανεξάρτητα από τις καλές προθέσεις που τις συνοδεύουν. Χρειάζονται συγκροτημένα μέτρα. Όλα αυτά είναι και πρέπει να είναι έργο ειδικών εμπειρογνωμόνων τους οποίους επιβάλλεται να μετακαλέσουμε. Εδώ γίνονται δαπάνες με του “ψύλλου πήδημα” και επιμένουμε να αντιμετωπίζουμε ένα πρόβλημα εκ των ενόντων.

Η απώλεια ζωών έχει, συν τοις άλλοις, οικονομικό κόστος γι’ αυτό και δικαιολογείται κάθε δαπάνη.

Το Κίνημα Αλληλεγγύη θα συνεχίσει να ανακινεί το θέμα μέχρι που να καταλάβουν οι λογής- λογής αρμόδιοι ότι η εμπέδωση οδικής συνείδησης δεν είναι τα ημίμετρα που κατά καιρούς εξαγγέλλονται ή και λαμβάνονται αλλά μέσα από συγκροτημένη πολιτική που υποστηρίζουν οι εξειδικευμένοι ειδικοί στο αντικείμενο δράσης τους.