Αλληλεγγύη για Συρία: Η κλιμάκωση του πολέμου δεν είναι λύση

Η κλιμάκωση του πολέμου δεν είναι λύση για έναν λαό που ζει τον εμγύλιο μαρασμό για 8 χρόνια αναφέρει σε γραπτή δήλωση το Κίνημα Αλληλεγγύη σχετικά με τις επιθέσεις στη Συρία:

«Καταδικάζουμε απερίφραστα τη χρήση χημικών όπλων από οποιονδήποτε και αν προέρχεται, αλλά η κλιμάκωση του πολέμου δεν μπορεί να είναι η λύση στο πρόβλημα ενός λαού που εδώ και οχτώ χρόνια ζει τον εμφύλιο. Απόρροια γενίκευσης των συρράξεων στην περιοχή μας μετά την «αραβική Άνοιξη», όταν πρώην εκλεκτοί της Δύσης όπως οι Σαντάμ Χουσεϊν, Καντάφι, Μουμπάρακ, Άσαντ, έπαψαν να τους υπακούν. Τα προβλήματα των λαών, όσον πολύπλοκα και αν είναι, δεν επιλύονται με τη χρήση οποιασδήποτε μορφής βία αλλά μέσα από διάλογο».

Αυτό αναφέρει σε ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη και προσθέτει: «Από την άλλη, το Τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών χαιρέτισε την πρωινή επίθεση στη Συρία από δυτικές δυνάμεις, καταδικάζοντας τη χρήση όπλων μαζικής καταστροφής από μέρους του Άσαντ και θεωρώντας την ενέργειά του ως έγκλημα εναντίον της ανθρωπότητας. Υπενθυμίζουμε στη λαλίστατη Τουρκία ότι είναι αυτή που χρησιμοποίησε βόμβες ναπάλμ στην Κύπρο το 1964, είναι αυτή που εισέβαλε στην Κύπρο το 1974, σκοτώνοντας και βιάζοντας το λαό της, είναι αυτή που εισέβαλε μόλις πρόσφατα στο Αφρίν, επιφέροντας την καταστροφή, ξεριζώνοντας τον κόσμο από τις εστίες του. Η ίδια η Τουρκία έκανε χρήση χημικών όπλων εναντίον των Κούρδων, έχει καταγγελθεί διεθνώς για τον αφανισμό χιλιάδων Κούρδων πολιτών, καθώς επίσης και το Ισραήλ το οποίο αποδεδειγμένα έκανε χρήση χημικών στο Νότιο Λίβανο το 2006, με τις καταγγελίες να κάνει τότε το βρετανικό δίκτυο BBC».

«Συνακόλουθα δεν υπάρχουν καλά ή κακά εγκλήματα εναντίον της ανθρωπότητας γιατί όλα ανεξαιρέτως αφήνουν πίσω τους την καταστροφή» καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα Αλληλεγγύη.