ΑΚΕΛ: Έντονη καταδίκη των στρατιωτικών επιθέσεων στη Συρία

Με γραπτή ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ, εκφράζει την έντονη καταδίκη του, για τις  στρατιωτικές επιθέσεις στη Συρία και καλεί σε σεβασμό του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και σε τερματισμό κάθε ενέργειας που θυματοποιεί άμαχο πληθυσμό:

“Δυστυχώς, με πρωτεργάτη τις ΗΠΑ και με τη συνέργεια του Ηνωμένου Βασιλείου και της Γαλλίας, κορυφώνεται επικίνδυνα η εμπόλεμη κατάσταση στη Συρία. Οι ΝΑΤΟικοί, με τρόπο κυνικό και παράνομο, επαναλαμβάνουν σαν φάρσα επιχειρήματα του παρελθόντος για να δώσουν τάχατες νομιμοποίηση στις πράξεις τους. Όπως έπραξαν στη Γιουγκοσλαβία, στο Ιράκ, στη Λιβύη και τώρα στη Συρία.

Οι σημερινές αεροπορικές επιθέσεις αποτελούν εκ νέου παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Συρίας και έγκλημα σε βάρος του λαού της. Ο οποίος πληρώνει βαρύ τίμημα στο βωμό της εξυπηρέτησης γεωπολιτικών, ιμπεριαλιστικών συμφερόντων.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει κάθε μορφής επέμβαση στα εσωτερικά του συριακού κράτους, καλεί σε σεβασμό του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ και σε τερματισμό κάθε ενέργειας που θυματοποιεί άμαχο πληθυσμό.

Η Κύπρος, θύμα και αυτή ανάλογων σχεδιασμών, δεν μπορεί να αποτελεί ορμητήριο. Ούτε δικαιούται η κυβέρνηση Αναστασιάδη να εμπλέκει την Κύπρο καθ’ οιονδήποτε τρόπο στο έγκλημα σε βάρος του λαού της Συρίας. Όπως δεν νομιμοποιείται η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου να χρησιμοποιεί τις βρετανικές βάσεις και τον εναέριο χώρο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τις οποιεσδήποτε στρατιωτικές επιχειρήσεις σε βάρος γειτονικών κρατών και λαών.

Οι στρατιωτικές επιθέσεις και εισβολές, οι εκατόμβες νεκρών και τα εκατομμύρια προσφύγων πρέπει να ευαισθητοποιήσουν κάθε φιλειρηνιστή πολίτη. Καλούμε σε μαζική συμμετοχή την ερχόμενη Δευτέρα στην αντιπολεμική εκδήλωση του Παγκυπρίου Συμβουλίου Ειρήνης έξω από την αμερικάνικη Πρεσβεία.”