Αλληλεγγύη για μετανάστες: Καλούμε τη Κυβέρνηση να θεσπίσει ταχύτερες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου

Αλληλεγγύη για μετανάστες: Καλούμε τη Κυβέρνηση να θεσπίσει ταχύτερες διαδικασίες εξέτασης αιτήσεων ασύλου

Οι πρωινές δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών στο κρατικό ραδιόφωνο ότι η Κυπριακή Δημοκρατία δεν αντέχει άλλους μετανάστες, φανερώνουν ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη αρχίζει έστω και καθυστερημένα να αντιλαμβάνεται τους κινδύνους από τις ροές μεταναστών για την κυπριακή κοινωνία, που τόσο καιρό φορτικά επισημαίνουμε.

Πλέον η κυβέρνηση μιλά για γκετοποίηση στο ιστορικό κέντρο της Λευκωσίας, για φατρίες που εκκολάπτονται στην περιοχή, ενώ οι αιτήσεις ασύλου ανέρχονται πλέον στο 3,8% του πληθυσμού.

Τονίζουμε ότι για εμάς άλλη είναι η περίπτωση ενός πρόσφυγα που αιτείται πολιτικό άσυλο, άλλη ενός παράνομου μετανάστη, και εντελώς διαφορετική υπόθεση οι μουσουλμάνοι που εσκεμμένα στέλνει η Τουρκία στην Κύπρο για να εξυπηρετήσει μακροπρόθεσμους επεκτατικούς της στόχους και τη δημογραφική αλλοίωση των ελεύθερων περιοχών.

Καλούμε την κυβέρνηση:

– Να ζητήσει τη μέγιστη αρωγή και αλληλεγγύη από την Ε.Ε. για να αντιμετωπιστεί στη ρίζα του το ζήτημα που προκύπτει στην Κύπρο από τις μεταναστευτικές ροές. Η απορρόφηση περισσότερων κονδυλίων για διαχείριση του θέματος δεν επιλύει το πρόβλημα.

– Να θεσπίσει ταχύτερες διαδικασίες για την εξέταση των αιτήσεων ασύλου και να απελαύνει άμεσα όσους δεν έχουν δικαίωμα να παραμείνουν στη χώρα.

– Να ελέγξει στη λεπτομέρεια τα οικονομικά πεπραγμένα των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων που σχετίζονται με τους μετανάστες στην Κύπρο.