Αλληλεγγύη:’Αλλος ένας άριστος των αρίστων προορίζεται για τον κάλαθο των αχρήστων;

’Αλλος ένας άριστος των αρίστων προορίζεται για τον κάλαθο των αχρήστων; Διερωτάται σε γραπτή ανακοίνωση το Κίν ημα Αλληλεγγύη μετά τις δηλώσεις του ΠτΔ κατά Γενικού Ελεγκτή

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

Σε σχέση με τη απαράδεκτη χθεσινή παρέμβαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη κατά του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας για τον τρόπο με τον οποίο ασκεί τα καθήκοντά του ως προϊστάμενος της Ελεγκτικής Υπηρεσίας, σημειώνουμε τα εξής:

– Κάθε αξιωματούχο που «αδειάζει» ο Πρόεδρος Αναστασιάδη τον πληρώνει ο Κυπριακός λαός κάθε μήνα δια βίου για να ξεκουράζεται.

– Σύμφωνα με τα Δημοκρατικά θέσμια οι ανεξάρτητοι αξιωματούχοι του Κράτους διορίζονται με χρόνο θητείας μεγαλύτερο της θητείας του εκάστοτε Προέδρου και κυβέρνησης, ώστε να μην καθίστανται υποχείρια και ελεγχόμενοι από αυτούς που τους διόρισαν.

– Η κυβέρνηση Αναστασιάδη από το 2013 μέχρι σήμερα, έχει «απαλλάξει» από τα καθήκοντα τους λόγω «διαφωνιών» μαζί τους, δύο Αρχηγούς Αστυνομίας, έναν Υπαρχηγό αλλά και δύο Διοικητές της Κεντρικής Τράπεζας.

Μετά την προσπάθεια «φαγώματος» του Γενικού Εισαγγελέα που αφυπηρετεί, έχει πάρει σειρά ο Γενικός Ελεγκτής; Άλλος ένας από τους «άριστους των αρίστων» παίρνει δρόμο για τον «κάλαθο των αχρήστων»;

– Τι είδους Δημοκρατία είναι αυτή όταν όποιος Ανεξάρτητος Θεσμός διαφωνεί με την εκάστοτε κυβέρνηση -που με βάση τους όρους εντολής του και συνταγματικά καλείται την να ελέγχει- πρέπει να πάει σπίτι του;

Δεν συμφωνούμε με την εκτίμηση Αναστασιάδη ότι ο Γενικός Ελεγκτής ενεργεί εκτός όρων εντολής και με πολιτικά κριτήρια. Ο κ. Οδυσσέας Μιχαηλίδης και ο καθένας είναι υπόλογος της προσωπικής του Ιστορίας.