Αλέξης Τσίπρας: Ο φασισμός δεν θα περάσει

«Πρέπει να μαθαίνουν οι νεότερες γενιές, ότι ο φασισμός δεν πέρασε και δεν θα περάσει ποτέ σε αυτόν τον τόπο κι ας προσπαθούν όψιμοι υποστηρικτές των ναζί στην Ελλάδα να παραχαράξουν την ιστορία».

Φωτογραφίζοντας τη Χρυσή Αυγή, ο αρχηγός της αξιωματική αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, εμφανίστηκε λάβρος κατά των φαινόμενων ρατσιστικής βίας και φασισμού, από τα Καλάβρυτα, όπου παρέστη στις εκδηλώσεις μνήμης για την 69η επέτειο του Ολοκαυτώματος .

Μετά το τέλος της επιμνημόσυνης δέσησης ο κ. Τσίπρας τόνισε την αναγκαιότητα οι επόμενες γενιές να διδαχτούν ότι αυτός ο τόπος δεν υπέκυψε ποτέ και στάθηκε στο ύψος του με αξιοπρέπεια.

Αναφερόμενος στο θέμα των γερμανικών αποζημιώσεων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είπε ότι «δεν είναι μόνο χρέος οικονομικό, αλλά και ηθικό» και πρόσθεσε ότι «οι σχέσεις των λαών πρέπει να στηρίζονται στη βάση της αξιοπρέπειας και του αλληλοσεβασμού και όχι στη βάση των υποδείξεων».

Στις εκδηλώσεις την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ παρών σ ήταν και ο πρεσβευτής της Γερμανίας στην Ελλάδα, Βόλφγκανκ Ντολτ.