Ακυρώνονται πτήσεις ΚΑ από και προς το Τελ Αβίβ

Λόγω της κατάστασης που επικρατεί στη Μέση Ανατολή μία άφιξη και μία αναχώρηση των Κυπριακών Αερογραμμών από και προς το Τελ Αβίβ έχουν σήμερα ακυρωθεί, ενώ η Hermes Airports δεν έχει μέχρι στιγμής οποιαδήποτε ενημέρωση για αλλαγές ή ακυρώσεις των οκτώ πτήσεων, αφίξεις και αναχωρήσεις, που είναι προγραμματισμένες για το Τελ Αβίβ.

Όπως δήλωσε ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Hermes Airports Αδάμος Ασπρής «είναι γεγονός ότι υπάρχει μια σχετικά αυξημένη κινητικότητα στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας λόγω της έκρυθμης κατάστασης στη Μέση Ανατολή. Κατά τη διάρκεια της νύκτας, είχαμε δέκα επιπρόσθετες πτήσεις, πέντε αφίξεις και πέντε αναχωρήσεις».

Αναφορικά με τις αφίξεις, ο κ. Ασπρής είπε πως «οι δύο ήταν εκτροπές πτήσεων οι οποίες αρχικά είχαν ως προορισμό τους το Τελ Αβίβ και τελικά προσγειώθηκαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας. Πρόκειται για πτήσεις από τη Βασιλεία της Ελβετίας και το Μόναχο της Γερμανίας».

“Οι υπόλοιπες τρεις αφίξεις ήταν έκτακτες πτήσεις. Επρόκειτο για αεροσκάφη τα οποία έφθασαν με άδεια στο Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας από το Τελ Αβίβ, με σκοπό να μεταφέρουν τους επιβάτες στο Ισραήλ», πρόσθεσε.

Για τις πέντε αναχωρήσεις, είπε ότι «οι τρεις από αυτές ήταν οι πτήσεις που μετέφεραν τους επιβάτες στο Ισραήλ και οι υπόλοιπες δύο είναι τα αεροσκάφη που είχαν φθάσει στην Κύπρο λόγω εκτροπής».

Ο κ. Ασπρής σημείωσε πως «κατά τη διάρκεια της σημερινής ημέρας, υπάρχουν προγραμματισμένες συνολικά 10 πτήσεις μεταξύ Λάρνακας και Τελ Αβίβ, πέντε αναχωρήσεις και πέντε αφίξεις. Ήδη η αναχώρηση των Κυπριακών Αερογραμμών που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τα ξημερώματα όσο και η άφιξη έχουν ακυρωθεί. Για τις υπόλοιπες οκτώ περιπτώσεις που αφορούν πτήσεις άλλων αεροπορικών εταιρειών, μέχρι στιγμής, οι Αρχές των κυπριακών αεροδρομίων δεν έχουν λάβει οποιαδήποτε ειδοποίηση από αυτές τις αερογραμμές που να παραπέμπει είτε σε αλλαγή των ωρών εκτέλεσης των πτήσεων τους, είτε σε ακύρωση τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι τα κυπριακά αεροδρόμια διατηρούν «ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με όλες τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, με όλους τους φορείς και με όλες τις εταιρείες που δραστηριοποιούνται στα κυπριακά αεροδρόμια και εμπλέκονται στη διαχείριση αυτής της κατάστασης. Το Κέντρο Επιχειρήσεων της Hermes παρακολουθεί προσεκτικά όλες τις εξελίξεις και από χθες βράδυ το Διεθνές Αεροδρόμιο Λάρνακας είναι έτοιμο να παράσχει επιπρόσθετες διευκολύνσεις, εάν και εφόσον μας ζητηθεί κάτι τέτοιο».