Ακυρώθηκε η συνεδρία της Επ. Ελέγχου με τις ΚΑ

Η συντεχνία των πιλότων των Κυπριακών Αερογραμμών(ΚΑ) ΠΑΣΥΠΙ με σημερινή ανακοίνωση της εκφράζει έκπληξη για την ακύρωση της συνεδρίας της Επιτροπής Ελέγχου και Δημοσίων Δαπανών που ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Ιουνίου με θέμα «Τα περιουσιακά στοιχεία των ΚΑ και η διαχείριση των χρονοθυρίδων».  

«Με έκπληξη πληροφορηθήκαμε ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου και Δημοσίων Δαπανών, κύριος Γεώργιος Γεωργίου,  του ΔΗΣΥ, ακύρωσε, χωρίς καμία εξήγηση,  την προγραμματισμένη συνεδρία της Τρίτης 10 Ιουνίου», αναφέρει η ΠΑΣΥΠΙ στην ανακοίνωση της και προσθέτει ότι «ενημερωθήκαμε για την ακύρωση της συνεδρίας αργά το μεσημέρι γεγονός που δεν άφηνε περιθώρια αντίδρασης, αφού η Δευτέρα είναι αργία».

Η Συντεχνία των Πιλότων σημειώνει ότι «η συνεδρία κρίνεται άκρως αναγκαία ένεκα μεθοδεύσεων του Προέδρου των Κυπριακών Αερογραμμών ο οποίος στοχεύει σε άμεση πώληση και του τελευταίου περιουσιακού στοιχείου της εταιρείας, την τρίτη χρόνοθυρίδα στο Heathrow».

Αναφέρει, επίσης, ότι «οι χρονοθυρίδες στο αεροδρόμιο του Heathrow κοστολογούνται γύρω στα 30 εκατομμύρια από τον διεθνή οίκο Deloitte. Τα 4/5 της πρώτης χρονοθυρίδας πουλήθηκαν έναντι του ποσού των 22,5 εκ , ενώ η δεύτερη χρονοθυρίδα μόλις 6,5 εκ. Καμία εξήγηση επί της ουσίας δεν έχει δοθεί γι’ αυτή την πώληση».