ΑΚΕΛ: Χωρίς όραμα, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και χωρίς επένδυση στην ανάπτυξη ο Προϋπολογισμός 2019

Χωρίς όραμα, χωρίς κοινωνική ευαισθησία και χωρίς επένδυση στην ανάπτυξη ο Προϋπολογισμός 2019, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Στη σημερινή παρουσίαση του Κρατικού Προϋπολογισμού από τον Υπουργό Οικονομικών δεν ακούσαμε κάτι καινούριο. Ο προϋπολογισμός 2019 είναι επανάληψη των προηγούμενων. Το ίδιο και οι κυβερνητικές εξαγγελίες, που αποδεικνύονται λόγια του αέρα.

Ο προϋπολογισμός 2019 είναι αντιαναπτυξιακός και στερείται οράματος και κοινωνικής ευαισθησίας.

Πανηγυρίζει η κυβέρνηση για την οικονομία. Το 1/3 όμως των συμπολιτών μας δεν συμμερίζεται τους πανηγυρικούς τόνους της κυβέρνησης, αφού βιώνει τη φτώχεια, την κοινωνική ανασφάλεια και την έλλειψη κρατικής και εργασιακής προστασίας. Σ’ αυτά η Κύπρος καταγράφει ευρωπαϊκές πρωτιές.

Η κυβέρνηση συνεχώς μιλά για μεταρρυθμίσεις, αλλά μεταρρυθμίσεις δεν βλέπουμε. Και ό,τι αλλάζει η κυβέρνηση, το αλλάζει σε βάρος της κοινωνίας και των πολιτών.

Ισχυρίζεται η κυβέρνηση ότι επιλύει προβλήματα, τα οποία όμως έρχονται μετά και μας πλακώνουν. Έτσι έγινε με το Συνεργατισμό, έτσι έγινε με το χαλλούμι, έτσι έγινε με τη φοροδιαφυγή, με τη διαφθορά και πολλά άλλα.

Και για όσα συμβαίνουν, η κυβέρνηση δεν αναλαμβάνει καμία πολιτική ευθύνη. Η ευθιξία και η πολιτική ευθύνη είναι στοιχεία άγνωστα για την κυβέρνηση.