ΑΚΕΛ: Στην επιτροπή ελέγχου το θέμα των καταχρηστικών πρακτικών των τραπεζών

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου,  για αυθαίρετες και καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών

Είναι φανερό ότι οι μεθοδεύσεις και οι αποφάσεις της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού για το τραπεζικό σύστημα έχουν ενισχύσει τη δυνατότητα των τραπεζών να αυθαιρετούν σε βάρος των πολιτών και εν γένει της κοινωνίας.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη – Συναγερμού για ακόμα μια φορά έχει αποδείξει ότι προστατεύει και εξυπηρετεί το μεγάλο κεφάλαιο και τις τράπεζες και το λογαριασμό αυτής της πολιτικής τον πληρώνουν οι πολίτες.

Καθημερινά δεχόμαστε καταγγελίες από πολλούς πολίτες για καταχρηστικές αποφάσεις τραπεζών. Αποφάσεις είτε για αυθαίρετες χρεώσεις, είτε για αυθαίρετους συμψηφισμούς, είτε για αλλαγή όρων συμβολαίων, για αύξηση του κόστους παρεχόμενων υπηρεσιών και για διάφορα άλλα. Σε σχέση με τούτο, δεν θεωρούμε τυχαίο το γεγονός ότι από τον περασμένο Ιούλιο όταν αποφασίστηκε η απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα καταγράφεται σταδιακή αύξηση του κόστους δανεισμού τόσο για τα στεγαστικά όσο και για τα επιχειρηματικά δάνεια.

Στο νέο τραπεζικό σκηνικό που έχει δημιουργηθεί με την απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, η Κεντρική Τράπεζα οφείλει να προστατεύσει τους πολίτες από καταχρηστικές πρακτικές των τραπεζών.

Την ίδια ώρα ο χρηματο-οικονομικός επίτροπος καλείται γρήγορα και έγκαιρα να εξετάσει τις καταγγελίες που έχουν φθάσει κοντά του σχετικά με τους συμψηφισμούς λογαριασμών και ανάλογα να παρέμβει.

Το ΑΚΕΛ θα εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής αναφορικά με τις καταχρηστικές χρεώσεις και αυθαίρετες αυξήσεις σε παρεχόμενες υπηρεσίες των τραπεζών.