ΑΚΕΛ σε Προδρόμου: Γιατί φοβάται τον έντιμο και καθαρό λόγο η κυβέρνηση;

Γιατί φοβάται τον έντιμο και καθαρό λόγο η κυβέρνηση; Διερωτάται σε γραπτή απάντηση προς τον Υπουργό Παιδείας το ΑΚΕΛ, αναφορικά με τις δηλώσεις για στήριξη ανθρώπων του πολιτισμού.

Αυτούσια η απάντηση:

Η κυβέρνηση, δια στόματος του Υπουργού Παιδείας, απάντησε επιτιθέμενο στο ΑΚΕΛ για τις απόψεις που εξέφρασε το Κόμμα στις αποφάσεις της κυβέρνησης για τον πολιτισμό.

Σημειώνουμε:

1. Στις κυβερνητικές αποφάσεις δεν αντέδρασε μόνο το ΑΚΕΛ. Αντέδρασαν άνθρωποι του πολιτισμού και οργανωμένα τους σύνολα. Ούτε λέξη από την κυβέρνηση γι’ αυτές τις αντιδράσεις. Για την κυβέρνηση είναι βολικό το αφήγημα ότι μόνο το ΑΚΕΛ αντιδρά.

2. Το ΑΚΕΛ από τις 16 Μαρτίου με σχετική δήλωση κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει συγκεκριμένα τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του. Με τα όσα δήλωσε χθες ο Υπουργός -ότι τάχα το ΑΚΕΛ στις 8 Απριλίου ασχολήθηκε με το θέμα- είτε αγνόησε παντελώς τις θέσεις του ΑΚΕΛ, είτε σκόπιμα παραπληροφορεί.

3. Ο κ. Προδρόμου παραδέχθηκε ότι η κυβέρνηση καθυστέρησε να λάβει μέτρα για να στηρίξει τον πολιτισμό και τους ανθρώπους του λόγω άλλων προτεραιοτήτων. Αυτό είναι πλέον πεποίθηση. Ο πολιτισμός και οι άνθρωποί του δεν ήταν ποτέ στις προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε την τακτική διαστρέβλωσης θέσεων που ακολουθεί η κυβέρνηση. Το ΑΚΕΛ πάντοτε έντιμα και καθαρά θέτει τις προτάσεις και τις απόψεις του κι έτσι θα συνεχίσει, έστω κι αν η κυβέρνηση δεν δείχνει καμία διάθεση να συζητήσει.

Καλούμε την κυβέρνηση να αφουγκραστεί την αγωνία των εργαζομένων στο χώρο της πολιτιστικής δημιουργίας και να ανταποκριθεί στα δίκαια αιτήματά τους.