ΑΚΕΛ: Προφανείς οι σκοπιμότητες πίσω από τις ενέργειες ΔΗΣΥ για το ΡΙΚ

Προφανείς οι σκοπιμότητες πίσω από τις ενέργειες του Συναγερμού για το ΡΙΚ, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του, ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ,  Άριστος Δαμιανού, για την καταψήφιση του Προϋπολογισμού του ΡΙΚ

Αυτούσια η δήλωση Δαμιανού:

Στο βιογραφικό της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού καταγράφεται το άτακτο κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας, το σκανδαλώδες ξεπούλημα του Συνεργατισμού, το ξεπούλημα του Λιμανιού Λεμεσού, το κλείσιμο των Κυπριακών Αερογραμμών και οι συνεχείς προσπάθειες ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων ημικρατικών οργανισμών όπως είναι η Cyta.

Χθες, το κυβερνών κόμμα και ο Αβέρωφ Νεοφύτου ξεπέρασαν τον εαυτό τους καταψηφίζοντας τον Προϋπολογισμό του ΡΙΚ και θέτοντας σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα της Κρατικής Ραδιοτηλεόρασης.

Παρά το γεγονός ότι ως ΑΚΕΛ εδώ και χρόνια εντοπίζουμε και καταγγέλλουμε κακώς έχοντα στο ΡΙΚ -το οποίο κατήντησε να είναι συναγερμοκρατούμενο- θέτοντας πάνω από όλα το δημόσιο συμφέρον, εμείς υπερψηφίσαμε τον Προϋπολογισμό του Ιδρύματος.

Με τη διεύθυνση και τη διοίκηση του ΡΙΚ πολύ τακτικά συζητούμε σε μια προσπάθεια να επέλθουν αλλαγές και βελτιώσεις αλλά και να αρθούν στρεβλώσεις στη λειτουργία, στις δομές και στο οργανόγραμμα. Με την ίδια υπευθυνότητα, θέτοντας σωρεία ερωτημάτων και προτάσεων, συμπεριφερθήκαμε και στην Επιτροπή Οικονομικών, κατά τη συζήτηση του Προϋπολογισμού του ΡΙΚ. Από την οποία ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου έλαμψε δια της απουσίας του.

Είναι προφανές ότι πίσω από τις ενέργειες του Συναγερμού, υπάρχουν σκοπιμότητες. Οι οποίες σχετίζονται με την εξυπηρέτηση συμφερόντων, όπως καταδεικνύει η απόφαση της κυβέρνησης Αναστασιάδη- Συναγερμού για κατάργηση της διαφήμισης από το ΡΙΚ και το ξαναμοίρασμα της διαφημιστικής πίτας προς όφελος ιδιωτικών καναλιών αλλά και με την προσπάθεια πλήρους πολιτικής καθυπόταξης της κρατικής ραδιοτηλεόρασης από το Συναγερμό και το Προεδρικό.

Σημειώνουμε ότι στη χθεσινή καταψήφιση ο Συναγερμός είχε συνοδοιπόρο το ΔΗΚΟ.