ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ υπεύθυνος για την απενοχοποίηση της Τουρκίας και όχι όσοι του ασκούν κριτική

Ο ΠτΔ υπεύθυνος για την απενοχοποίηση της Τουρκίας και όχι όσοι του ασκούν κριτική για τους χειρισμούς του, αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του ο  Κοινοβουλευτικούςκπροσώπος του  ΑΚΕΛ-, ΓιώργουςΛουκαΐδης:

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης κατηγόρησε «κάποιους» ότι προσφέρουν άλλοθι στην Τουρκία με την κριτική που ασκούν στους χειρισμούς του στο Κυπριακό. Την αλήθεια ως προς το ποιος είναι υπεύθυνος για την απενοχοποίηση της Τουρκίας και ακόμη χειρότερα για τον εγκωμιασμό της στάσης της στο Κυπριακό, την καταμαρτυρεί ανάγλυφα η έκθεση του ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και οι πρόσφατες δηλώσεις της κ Μογκερίνι, η οποία εκτιμά ότι η Τουρκία εργάστηκε σκληρά μαζί με την ΕΕ για την λύση του Κυπριακού.

Κατά συνέπεια, πέραν από ηθικά απαράδεκτη, είναι καταδικασμένη σε αποτυχία η προσπάθεια του κ. Αναστασιάδη να μετατοπίσει αλλού τις βαριές ευθύνες για αυτή την τραγική και γεμάτη κινδύνους για την χώρα μας εξέλιξη. Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Αναστασιάδης δεν πρόκειται με ανυπόστατες κατηγορίες αυτής της μορφής να φιμώσει την Αριστερά, ούτε θα καταφέρει να την εμποδίσει να λέει την αλήθεια στους πολίτες.