ΑΚΕΛ: Ο ΠτΔ οφείλει να παρέμβει για να τερματίσει τη διαδικασία πώλησης ακινήτων

Σε δήλωση του Εκπροσώπου Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνου, αναφέρεται στη διαδικασία πώλησης ακινήτων της πρώην Συνεργατικής και τονίζει ότι ο ΠτΔ οφείλει να παρέμβει για να τερματίσει τη διαδικασία.

Ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ αποστέλλει σήμερα επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ζητώντας του να παρέμβει και να τερματίσει την διαδικασία πώλησης ακινήτων της πρώην Συνεργατικής από μέρους της ΚΕΔΙΠΕΣ.

Δεν μπορεί από τη μία ο Πρόεδρος να εξαγγέλλει και να υπόσχεται δημόσια ότι ακίνητα του Συνεργατισμού θα δοθούν σε κοινότητες και δήμους για να αξιοποιηθούν για κοινωφελείς σκοπούς και από την άλλη η ΚΕΔΙΠΕΣ να έχει ήδη αρχίσει τις διαδικασίες πώλησης ακινήτων και κάποια εξ αυτών να έχουν ήδη πωληθεί. Ακίνητα που διεκδικούνται από κοινότητες.

Η κυβέρνηση οφείλει να τερματίσει τη διαδικασία πώλησης, να θεσπίσει διαδικασίες και κανονισμούς σε σχέση με το πώς οι κοινότητες και οι δήμοι μπορούν να χρησιμοποιήσουν ακίνητα του Συνεργατισμού για κοινωφελείς σκοπούς. Για να γίνει τούτο θα πρέπει να μην δημιουργούνται τετελεσμένα μέσα από την πώληση ακινήτων. Αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης και ο Πρόεδρος οφείλει να παρέμβει εάν θέλει να είναι συνεπής με δημόσιες δεσμεύσεις και εξαγγελίες που έχει κάνει.