ΑΚΕΛ: Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο, ανέφερε σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος  Στεφάνου

«Σύμφωνα με ό,τι ακούμε και διαβάζουμε στα ΜΜΕ –προφανώς έπειτα από στοχευμένες διαρροές των κυβερνώντων- εκφράζουμε την ανησυχία μας σχετικά με την πορεία των διεργασιών για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων.

Το ζητούμενο από τις συναντήσεις της Λουτ με τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων είναι η συμφωνία επί των όρων αναφοράς, γεγονός που θα οδηγήσει στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά και στη βάση του Πλαισίου Γκουτιέρες.

Με όσα στοχευμένα βγάζουν έξω οι κυβερνώντες, δεν φαίνεται –τουλάχιστον στο παρόν στάδιο- να δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για συμφωνία στους όρους αναφοράς.

Χωρίς επανέναρξη των διαπραγματεύσεων και με την παρέλευση του χρόνου χωρίς λύση, θα μας μείνει η διχοτόμηση, η οποία αποτελούσε το διαχρονικό όραμα του Ραούφ Ντενκτάς και εξυπηρετεί τους στόχους της Τουρκίας.

Με τη συμπλήρωση του τρίτου γύρου επαφών της κ. Λουτ με τις δύο πλευρές, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να συγκαλέσει Εθνικό Συμβούλιο και να ενημερώσει τις πολιτικές δυνάμεις.

Το ΑΚΕΛ θέλει να γνωρίζει πώς έχουν οι εξελίξεις και υπεύθυνα να καταθέσει τις θέσεις και απόψεις του.»