ΑΚΕΛ: Ο Παπαδόπουλος όχι μόνο ποτέ δεν έθεσε θέμα ευθυνών για το κούρεμα, αλλά συμμετείχε στην κυβέρνηση του κουρέματος

Ο Νικόλας Παπαδόπουλος όχι μόνο ποτέ δεν έθεσε θέμα ευθυνών για το κούρεμα, αλλά συμμετείχε στην κυβέρνηση του κουρέματος, τόνισε σε γραπτή  δήλωση του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου΄.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

“Οι απερχόμενοι κυβερνώντες και το επιτελείο του Νικόλα Παπαδόπουλου ερίζουν για το κούρεμα καταθέσεων. Ο ένας ρίχνει την ευθύνη στον άλλο, παρότι για σχεδόν πέντε χρόνια άψογα συνεργάστηκαν εντός και εκτός Βουλής για να επιβάλουν τα νεοφιλελεύθερα μέτρα λιτότητας που έπληξαν τη μεγάλη πλειοψηφία του λαού.

Τώρα έχει εκλογές και οι ανάγκες είναι διαφορετικές.

Ο Ν. Αναστασιάδης αντί να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί αθέτησε τη ρητή δέσμευσή του να μην αποδεχθεί κούρεμα καταθέσεων που «αποτελεί καταστροφή για την Κύπρο» όπως δήλωνε τότε, προσπαθεί να φορτώσει τις ευθύνες στη Βουλή. Κατά τα άλλα η κρίση ήθελε ηγέτη….

Ο Ν. Παπαδόπουλος όχι μόνο ποτέ δεν έθεσε θέμα ευθυνών για το κούρεμα, αλλά συμμετείχε στην κυβέρνηση του κουρέματος και στην κυβέρνηση της νεοφιλελεύθερης λιτότητας. Κι όταν αποχώρησε από την κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ ο Ν. Παπαδόπουλος, αυτό το έκανε εξαιτίας του Κυπριακού και όχι της αντιλαϊκής κοινωνικο-οικονομικής πολιτικής. Εξ’ ου και η γνωστή δήλωση στελέχους του ΔΗΚΟ ότι «δεν πήραμε διαζύγιο από τον Ν. Αναστασιάδη, για να κοιμόμαστε με τον Αβέρωφ Νεοφύτου».

Τώρα ο Ν. Παπαδόπουλος έχει προεκλογικά μεταλλαχθεί. Από προστάτης των μεγάλων συμφερόντων έχει ενδυθεί το μανδύα του φιλολαϊκού πολιτικού, ανταγωνιζόμενος τον Ν. Αναστασιάδη σε εξαγγελίες και υποσχέσεις οι οποίες έχουν τόση αξιοπιστία όση οι δεσμεύσεις που ανέλαβαν κυβερνώντες και συγκυβερνώντες στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές.”