ΑΚΕΛ: Ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να διαχειριστεί με σταθερότητα και αξιοπιστία το κυπριακό

Σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άριστος Δαμιανού, αναφέρθηκε στους χειρισμούς του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη στο Κυπριακό.

Συγκεκριμένα όπως αναφέρει ο ίδιος στην σχετική του ανακοίνωση “την ώρα που η τουρκική αδιαλλαξία κορυφώνεται και η προοπτική της λύσης απομακρύνεται, αντί ο κ. Αναστασιάδης να προβληματιστεί, η βασική του έγνοια είναι δυστυχώς η επανεκλογή στον προεδρικό θώκο”.

“Με τις παλινδρομήσεις και τους πειραματισμούς του είναι ο Πρόεδρος που συμμετείχε σε δύο Διασκέψεις για την Κύπρο μέσα σε ένα χρόνο και απέτυχε να εκθέσει την τουρκική αδιαλλαξία. Στο Κράν Μοντανά δε, έχασε την ευκαιρία να καταργήσει τις εγγυήσεις και τα επεμβατικά δικαιώματα αλλά και να συζητήσει ασφαλείς μηχανισμούς εφαρμογής της λύσης που πρότεινε ο ΓΓ του ΟΗΕ’ συνεχίζει.

Παράλληλα τονίζει  ότι “είναι προφανές ότι ο κ. Αναστασιάδης δεν μπορεί να διαχειριστεί με σταθερότητα και αξιοπιστία το κυπριακό. Παρά την προσπάθεια του προεδρικού και του Συναγερμού να δημιουργήσουν εικόνα επιτυχίας στο κυπριακό, η πικρή αλήθεια είναι πως ακόμα και ο ΓΓ του ΟΗΕ δεν πείστηκε ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να αναλάβει πρωτοβουλία με πιθανότητα επιτυχίας. Δυστυχώς για τον τόπο, οι χειρισμοί του κ. Αναστασιάδη στο κυπριακό, κρίνοντας εκ του αποτελέσματος, έχουν αποτύχει παταγωδώς. Αν επιβεβαιωθεί το περιεχόμενο του προσχεδίου της Έκθεσης του Γ.Γ. του ΟΗΕ, τότε αυτό σημαίνει ότι ο Αντόνιο Γκουτέρες αφαιρεί κάθε επιχείρημα από τον κ. Αναστασιάδη”.