ΑΚΕΛ: Ο ισοπεδωτικός και καταγγελτικός λόγος δεν απαλλάσσει τους κυβερνώντες από τις ευθύνες τους

Δήλωση Χρίστου Χριστοφίδη, Μέλους Πολιτικού Γραφείου ΑΚΕΛ,  απάντηση στον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο για την κατάσταση στη Δημόσια Υπηρεσία

Οι κυβερνώντες συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται όλους τους άλλους για ένα θέμα για το οποίο είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι εδώ και έξι χρόνια που κυβερνούν. Όταν ο κ. Αναστασιάδης λέει ότι η Δημόσια Υπηρεσία, της οποίας προΐσταται ως επικεφαλής της κυβέρνησης, τυραννά τους πολίτες, ουσιαστικά ομολογεί τη δίκη του παταγώδη αποτυχία. Ο ισοπεδωτικός και καταγγελτικός λόγος δεν απαλλάσσει τους κυβερνώντες από τις ευθύνες τους, ούτε λύνει κανένα πρόβλημα.

Θέλουμε να υπενθυμίσουμε τον κ. Προδρόμου ότι η μεγάλη πλειοψηφία των νομοσχεδίων που κατέθεσε η κυβέρνηση Αναστασιάδη, απορρίφθηκαν από όλα τα άλλα κόμματα πλην του Συναγερμού. Ο λόγος είναι ότι δεν έδιναν τις αναγκαίες λύσεις και οι κυβερνώντες αρνήθηκαν τον ουσιαστικό διάλογο με τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις. Έτσι και αυτή τη φορά αποστέλλουν νομοσχέδια που δεν προσφέρουν επαρκείς λύσεις. Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά θα ακούσουν τουλάχιστο τις πολιτικές δυνάμεις του τόπου.

Η κυνική ομολογία αποτυχίας των κυβερνώντων μετά από έξι χρόνια διακυβέρνησης στην αποτελεσματικότητα της νευραλγικής σημασίας Δημόσια Υπηρεσία, απλά υπογραμμίζει τις ευθύνες τους. Η κατάσταση δεν θα βελτιωθεί με την ισοπέδωση όλων των δημοσίων υπαλλήλων, ούτε με την απαξίωση. Η κατάσταση θα βελτιωθεί με πολιτική βούληση και σωστά μέτρα. Μέχρι σήμερα οι κυβερνώντες ούτε πολιτική βούληση έχουν επιδείξει, ούτε ικανότητα να χειριστούν την κατάσταση.