ΑΚΕΛ: Ο Αβέρωφ θέλει να πληρώσει η κοινωνία τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών στο Λιμάνι

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να πληρώσει η κοινωνία τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών στο Λιμάνι Λεμεσού, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμά

Ο Αβέρωφ Νεοφύτου επιβεβαίωσε ότι όσους ρόλους κι αν υποδυθεί θα είναι πάντα ο άνθρωπος των μεγάλων συμφερόντων, των τραπεζών, των ιδιωτικοποιήσεων. Ο Πρόεδρος του Συναγερμού ζήτησε χθες να απορροφήσει το κράτος –δηλαδή να πληρώσει ο κυπριακός λαός- τις αδικαιολόγητες αυξήσεις που επέβαλαν οι ιδιώτες στο Λιμάνι Λεμεσού. Αντί δηλαδή να πιεστούν οι εταιρίες να πάρουν πίσω τις αυξήσεις, ο Αβέρωφ Νεοφύτου θέλει να πληρώσει η κοινωνία διπλά και τριπλά τα υπερκέρδη των επιχειρηματιών.

Βέβαια, η ρίζα του σκανδάλου βρίσκεται στην ίδια την ιδιωτικοποίηση του μοναδικού εμπορικού λιμανιού της Κύπρου και την εγκληματική για τον τόπο συμφωνία που συνομολόγησε η κυβέρνηση του Συναγερμού. Αυτή η συμφωνία είναι γεμάτη με σκανδαλώδεις και επιζήμιες για τη χώρα πρόνοιες, πολλές από τις οποίες ενδέχεται να συνιστούν ακόμα και ποινικά αδικήματα.

Η Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας που καταγράφει αυτό το έγκλημα βρίσκεται εδώ και 4 σχεδόν χρόνια, στα χέρια της Γενικής Εισαγγελίας, η οποία όμως μέχρι σήμερα τίποτα δεν έχει πράξει.

Το ΑΚΕΛ με επιστολή του Γενικού του Γραμματέα την οποία δίνουμε σήμερα στη δημοσιότητα, καλεί εκ νέου τον Γενικό Εισαγγελέα να επιτελέσει το έργο του σε σχέση με το κυβερνητικό έγκλημα στο Λιμάνι Λεμεσού.