ΑΚΕΛ: Ούτε η Ερευνητική πιστεύει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη

Ούτε η Ερευνητική πιστεύει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερμού για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου

Εκτός από τους πολίτες ούτε και η Ερευνητική Επιτροπή πιστεύει τους ισχυρισμούς του Νίκου Αναστασιάδη και της κυβέρνησης του Συναγερμού για το σκάνδαλο των χρυσών διαβατηρίων.

Ως γνωστό, η Γενική Εισαγγελία, δύο φορές -το 2015 και το 2016- είχε γνωματεύσει για τις παρανομίες στο πρόγραμμα πολιτογραφήσεων. Ο Νίκος Αναστασιάδης και οι υπουργοί του ισχυρίζονται ότι δεν ενημερώθηκαν ποτέ γι’ αυτές τις γνωματεύσεις, φανερώνοντας με αυτό τον ισχυρισμό πόσο υποτιμούν τη νοημοσύνη των πολιτών. Η αλήθεια είναι απλή και τη γνωρίζει όλος ο κόσμος: Η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού απέκρυψε και περιφρόνησε τις γνωματεύσεις αλλά και τις προειδοποιήσεις από την ΕΕ προκειμένου να συνεχίσουν ακάθεκτοι μαζικά να πουλούν διαβατήρια με κέρδος και όφελος πολλά εκατομμύρια ευρώ.

Ο ίδιος ο Νίκος Αναστασιάδης και υπουργοί της κυβέρνησης Συναγερμού εμπλέκονται προσωπικά στην υπόθεση των χρυσών διαβατηρίων. Εκατοντάδες αιτήσεις υποβάλλονταν από γραφεία που συνδέονται μαζί τους και τις ενέκριναν οι ίδιοι. Παράτυπα και παράνομα χορηγούσαν κυπριακά διαβατήρια προκειμένου να πλουτίζουν οι οικογενειακές τους επιχειρήσεις.

Από τη μαρίνα Αγίας Νάπας μέχρι τις Σεϋχέλλες, από το Σαουδάραβα φίλο του Ν. Αναστασιάδη μέχρι τον προεδρικό γαμπρό, από το Υπουργικό Συμβούλιο μέχρι το δικηγορικό γραφείο Νίκος Αναστασιάδης όλα βοούν διαπλοκή, αδιαφάνεια, σύγκρουση συμφέροντος. Σε ένα κράτος δικαίου θα υπήρχαν παραιτήσεις και θα έπεφταν κυβερνήσεις.

Η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ όμως ούτε πολιτική ευθιξία διαθέτει ούτε και ποτέ ανάλαβε κάποια ευθύνη. Πάντα την φορτώνει σε άλλους έστω κι αν χώρα μας διασύρεται και διαπομπεύεται διεθνώς.