ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες προσπαθούν απεγνωσμένα να αποσείσουν τις ευθύνες για το πόρισμα

Όσο και να προσπαθούν οι κυβερνώντες, οι ευθύνες τους για την κατάρρευση του Συνεργατισμού δεν μπορούν να αποσιωποιηθούν, τόνισε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή των Αντιπροσώπων για το Πόρισμα για την κατάρρευση του Συνεργατισμού έχει αναδείξει ξανά ορισμένα πράγματα.

1. Ότι κυβέρνηση και ΔΗΣΥ βρίσκονται σε πολιτική μοναξιά. Απεγνωσμένα προσπαθούν να αποσείσουν τις βαρύτατες ευθύνες που το Πόρισμα και η κοινωνία τούς αποδίδουν για την κατάρρευση του Συνεργατισμού.

2. Επειδή ο Συναγερμός νιώθει πολύ άβολα να συζητείται το Πόρισμα του Συνεργατισμού και η τελική κατάληξη με την κατάρρευσή του, προσπαθεί απεγνωσμένα να μετατοπίσει το θέμα, προκαλώντας ένταση έτσι ώστε να μην βγαίνουν στην επιφάνεια οι βαρύτατες ευθύνες που τους αποδίδει το Πόρισμα.

3. Ό,τι και να προσπαθεί να κάνει ο Δημοκρατικός Συναγερμός. και γενικά οι κυβερνώντες, οι πολίτες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ότι οι κυβερνώντες αντί να αναλάβουν τις βαρύτατες ευθύνες τους αγνοούν και παραγνωρίζουν το Πόρισμα και προσπαθούν να φορτώσουν τις ευθύνες αλλού.

Το Πόρισμα είναι ξεκάθαρο και αναντίλεκτο σε σχέση με τις ευθύνες για την κατάρρευση του Συνεργατισμού. Αυτές οι ευθύνες εξ’ ολοκλήρου ανήκουν σε αυτούς που ανάλαβαν το 2013 να διαχειριστούν το Συνεργατισμό και αυτοί είναι οι κυβερνώντες.

Χαρακτηριστικό αυτού του γεγονότος είναι ότι το 2013, με επιχείρημα τη διάσωση των καταθέσεων και της οικονομίας, κρατικοποίησαν το Συνεργατισμό και πέντε χρόνια μετά, με τα ίδια επιχειρήματα, τελικά ξεπούλησαν το Συνεργατισμό και τον έδωσαν πεσκέσι σε μια ιδιωτική τράπεζα. Στο μεσοδιάστημα των πέντε χρόνων οι κυβερνώντες μάς έλεγαν ότι όλα πάνε καλά, ότι επιτυγχάνονται οι στόχοι, ότι ο Συνεργατισμός είναι υγιής και ανοίγει μια νέα σελίδα.

Τα σχόλια είναι στους πολίτες οι οποίοι έχουν κρίση και καταλαβαίνουν το τι προσπαθούν να κάνουν οι κυβερνώντες.