ΑΚΕΛ: Οι κυβερνώντες να επικεντρωθούν στην αντιμετώπιση του εγκλήματος

Οι δικαιολογίες και τα άλλοθι έχουν τελειώσει. Οι κυβερνώντες επιβάλλεται να επικεντρωθούν στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του αυξανόμενου εγκλήματος, ανέφερε σε δξλώεις του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου:

“Έμελλε να το δούμε κι αυτό. Να γίνεται επιχείρηση της Αστυνομίας με τηλεοπτική κάλυψη. Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και η ηγεσία της Αστυνομίας, αδυνατώντας να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, και προσπαθώντας να αποκρύψουν τις τεράστιες ευθύνες γι’ αυτό, καταφεύγουν σε επικοινωνιακά τεχνάσματα και χολιγουντιανού τύπου θεάματα.

Η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός, καθώς και η ηγεσία της Αστυνομίας πρέπει να πάψουν να επιχειρούν να βάλουν τα προβλήματα ξανά κάτω από το χαλί. Για έξι σχεδόν χρόνια κυβερνούν. Οι δικαιολογίες και τα άλλοθι έχουν τελειώσει. Οι κυβερνώντες επιβάλλεται να επικεντρωθούν στην προσπάθεια για αντιμετώπιση του αυξανόμενου εγκλήματος.

Οι κυβερνώντες, αντί να σιωπούν ή να προβαίνουν σε στομφώδεις δηλώσεις, επιβάλλεται να δώσουν ικανοποιητικές απαντήσεις σε μια σειρά ερωτήματα:

Γιατί συνεχίζονται οι εμπρησμοί υποστατικών;

Γιατί πληροφορίες για σχεδιαζόμενες εγκληματικές πράξεις δεν αξιολογήθηκαν ορθά;

Γιατί καταζητούμενοι σεσημασμένοι εγκληματίες κυκλοφορούν ελεύθερα ανάμεσά μας;

Οι πολίτες, οι οποίοι νιώθουν ανασφάλεια και εκτεθειμένοι από την ανικανότητα των κυβερνώντων να αντιμετωπίσουν το έγκλημα, απαιτούν απαντήσεις και αποτελεσματικές πολιτικές και όχι θεαματικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ουσία και αποτελέσματα.”