ΑΚΕΛ κατά Γιολίτη: Εκφοβιστικές πρακτικές, επιβεβαιώνουν την έλλειψη ανοχής στην διαφορετική άποψη

Oι εκφοβιστικές πρακτικές επιβεβαιώνουν την έλλειψη ανοχής των κυβερνώντων στην διαφορετική άποψη, ακόμα και στη σάτιρα, αναφέρει σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ για την αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη.

Η αστυνομική έρευνα σε σπίτι πολίτη και η κατάσχεση ηλεκτρονικών υπολογιστών προκειμένου να εντοπιστεί ο χρήστης λογαριασμού σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης που σατιρίζει την Υπουργό Δικαιοσύνης κα Γιολίτη, έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά από κρούσματα τέτοιας συμπεριφοράς από την κυβέρνηση. Η Υπουργός, η οποία προΐσταται μάλιστα της Αστυνομίας, οφείλει να ξεκαθαρίσει αν έδωσε η ίδια τις εντολές για αυτές τις ενέργειες.

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι όταν στελέχη της κυβέρνησης θίγονται ή θεωρούν ότι θίγονται προσωπικά, οι αστυνομικές αρχές κινούνται με υπέρμετρο ζήλο και με ενέργειες θεσμικά και πολιτικά ανεπίτρεπτές καθώς και αμφιβόλου νομιμότητας. Αυτές οι νοοτροπίες και οι εκφοβιστικές πρακτικές το μόνο που επιβεβαιώνουν είναι την έλλειψη ανοχής των κυβερνώντων στην διαφορετική άποψη, ακόμα και στη σάτιρα.