ΑΚΕΛ: Θα κινήσουμε αγωγές λιβέλου για την υπόθεση Focus

Ο γγ του ΑΚΕΛ, Άντρος Κυπριανού δήλωσε σήμερα ότι το AKEΛ έχει αναθέσει στους νομικούς του συμβούλους να μελετήσουν όλα τα δημοσιεύματα και δηλώσεις που έχουν γίνει σχετικά με το επίμαχο θέμα της Focus και θα κινηθούν νομικά.

Ο κ. Κυπριανού ερωτηθείς για το θέμα ύστερα από συνάντηση με την αναπληρωτή επικεφαλής του γραφείου του ΕΚ στην Κύπρο, Αλεξάνδρα Ατταλίδου ανέφερε ότι “Θα κινήσουμε δηλαδή αγωγές λιβέλου σε όσους επιχειρούν να δυσφημίσουν πολιτικά το ΑΚΕΛ, ατεκμηρίωτα και θα προχωρήσουμε, δεν έχει καμία απολύτως ανάμιξη το ΑΚΕΛ με αυτή την ιστορία”.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποια εξέλιξη από πλευράς Γενικής Εισαγγελίας για το θέμα, ο κ. Κυπριανού υπενθύμισε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει προβεί σε δημόσια δήλωση “ότι θεωρεί πως αυτή τη στιγμή δεν ενδείκνυται να υπάρχει οποιαδήποτε συνάντηση μαζί μας , εμείς σεβόμαστε την άποψη του Εισαγγελέα και αναμένουμε ο ίδιος να αναλάβει την όποια πρωτοβουλία προς εμάς”.

Σε παρατήρηση ότι κάποια κόμματα θεωρούν ότι το ζήτημα των οικονομικών των κομμάτων αφορά πρωτίστως τον Γενικό Ελεγκτή και όχι τον Εισαγγελέα, ο ΓΓ του ΑΚΕΛ είπε ότι ο Γενικός Εισαγγελέας έχει τις εξουσίες με βάση τη νομοθεσία την οποία έχουμε κρίνει και “εμείς θα ανοίξουμε τα χαρτιά μας όλα στο Γενικό Ελεγκτή για να μας ελέγξει, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα, θα δώσουμε τους λογαριασμούς”.