ΑΚΕΛ: Θέμα στην επιτροπή Ελέγχου για τη πώληση ακινήτων της ΣΚΤ

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε θέμα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Παρακολουθήσεως Σχεδίων Αναπτύξεων και Ελέγχου Δημοσίων Δαπανών για την «Πώληση Ακινήτων της Πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας» και απέστειλε σχετική επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών για το ίδιο θέμα, ζητώντας την άμεση ενημέρωση.

Το ΑΚΕΛ ενέγραψε το θέμα έπειτα από καταγγελίες κοινοτήτων ότι ακίνητα που διεκδικούσαν για να αξιοποιηθούν προς δημόσιο όφελος, πωλήθηκαν ή τέθηκαν στη διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ.

Υπενθυμίζουμε ότι η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξήγγειλε την επιστροφή ακινήτων του Συνεργατισμού σε κοινότητες και δήμους. Φαίνεται, όμως, ότι κι’ αυτή η εξαγγελία, όπως και πολλές άλλες, παρέμειναν γράμμα κενό.

Παρατίθεται η επιστολή:

«Έντιμε Κύριε Υπουργέ,

Η Κυβέρνηση μέσα από δημόσια εξαγγελία του Προέδρου της Δημοκρατίας έχει καταθέσει την θέση όπως, ακίνητα που ανήκαν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα τα διαθέσει σε Δήμους και Κοινότητες για αξιοποίηση.

Θέλουμε να γνωρίζουμε αν έγιναν ενέργειες ή προωθήθηκαν ή θα προωθηθούν αποφάσεις για υλοποίηση της εξαγγελίας του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Κύριε Υπουργέ,

Ζητούμε ενημέρωση, γιατί κοντά μας έχουν φτάσει διάφορες καταγγελίες για ακίνητα τα οποία διεκδικούνται από Κοινότητες με σκοπό την αξιοποίηση τους για Πολιτιστικό Κέντρο, και που δυστυχώς έχουν τεθεί σε διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ.

Λόγω του επείγοντος του θέματος θα θέλαμε την άμεση ενημέρωση από εσάς.

Με εκτίμηση,

Στέφανος Στεφάνου

Βουλευτής Λευκωσίας»