ΑΚΕΛ: Θέλουμε να χαιρετίσουμε την υιοθέτηση από την κυβέρνηση του δίκαιου αιτήματος των νοσηλευτών

Δήλωση του μέλους Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ Χρίστου Χριστοφίδη

Θέλουμε ξανά να χαιρετίσουμε την, έστω, αργοπορημένη υιοθέτηση από την κυβέρνηση του δίκαιου αιτήματος των νοσηλευτών για αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων και αναβάθμιση στη μισθολογική κλίμακα Α8. Το ΑΚΕΛ είχε στηρίξει και προωθήσει αυτό το αίτημα.

Ο κυπριακός λαός όμως, με δικαιολογημένη απορία, θυμάται τι έλεγαν οι κυβερνώντες μέχρι πρόσφατα. Πόσα και με πόση ένταση καταλόγιζαν κατά των νοσηλευτών και της ΠΑΣΥΝΟ.

Ας θυμηθούμε μερικές μόνο από τις χαρακτηριστικές θέσεις κυβέρνησης- ΔΗΣΥ κατά των νοσηλευτών:

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στις 30 Μαρτίου 2016 έλεγε:

«Πολύ περισσότερο με θλίβει η επιμονή τους σε ένα αίτημα που ισοδυναμεί με τεράστια μισθολογική αναβάθμιση μιας συγκεκριμένης μερίδας ή μιας ευρύτερης μερίδας δημοσίων υπαλλήλων. Πρόκειται εξάλλου για αίτημα, το οποίο είχε τεθεί και στο παρελθόν και δεν έγινε αποδεκτό και το οποίο επαναφέρεται δυστυχώς τώρα, παραμονές εκλογών».

Ενώ τώρα δεν έχουμε εκλογές, ούτε πρόκειται για μισθολογική αναβάθμιση.

Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου στις 23 Φεβρουαρίου 2016 έλεγε:

«Γενικά με ενοχλεί όταν χάνουμε το μέτρο. Όταν ξεφεύγουμε από τον ορθολογισμό. Όταν πολύ σύντομα ξεχνάμε αυτά που βιώσαμε ως τόπος. Πολύ περισσότερο όμως με ενοχλεί, ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές, ορισμένοι θεωρούν ότι με την απειλή ότι θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους, πρέπει τα κόμματα και το πολιτικό σύστημα να ενδίδει στις οποιεσδήποτε απαιτήσεις τους».

Ενώ τώρα δεν έχουμε εκλογές. Αλλά έχουμε ορθολογισμό.

Και συνεχίζει ο κ. Νεοφύτου:

«Ενώ οι νοσηλευτές είναι από το 1960, στην κλίμακα Α4, να πάνε στην κλίμακα Α8. Αυτό δεν σημαίνει μόνο ότι είναι ένας ακόμη λόγος να ξεκινήσουμε ξανά να ανατινάζουμε τη δημοσιονομική πειθαρχία αλλά να δούμε και το θέμα της κοινωνικής και άλλης δικαιοσύνης».

Ενώ τώρα δεν ανατινάζεται η δημοσιονομική πειθαρχία, ούτε η δικαιοσύνη.

Οι δηλώσεις και οι αντιφάσεις των κυβερνώντων, δυστυχώς, είναι πολλές. Με μια ακραία νεοφιλελεύθερη πολιτική, έχουν απομυζήσει από το λαό πλεονάσματα, έφτιαξαν «μαξιλαράκια», για να δώσουν απλόχερα προεκλογικά. Απλόχερα μοίραζαν και «δεσμεύσεις» το 2013 τις οποίες όμως ξέχασαν την επομένη των εκλογών.

Θέλουμε τέλος να υπενθυμίσουμε ότι το κυβερνών κόμμα, ο Συναγερμός, έχει παράδοση στο προεκλογικό μοίρασμα χρημάτων. Φτάνει να δει κάποιος το πώς επέκτεινε το δημοσιονομικό έλλειμα την περίοδο 1997- 1998 και 2002- 2003 πριν τις προεδρικές εκλογές.