ΑΚΕΛ: Η σύγκρουση του ΠτΔ με τον ΟΗΕ δεν θα βγει σε καλό για την Κύπρο

Η σύγκρουση του ΠτΔ με τον ΟΗΕ δεν θα βγει σε καλό για την Κύπρο, ανέφερε σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τα Πρακτικά της 4ης Ιουλίου

Αυτούσια η δήλωση:

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας βαδίζει σε ένα δρόμο σύγκρουσης με τη Γενική Γραμματία του Ο.Η.Ε σχετικά με τα πρακτικά της 4ης Ιουλίου. Αυτή η σύγκρουση δεν θα βγει σε καλό για την Κύπρο και για τον αγώνα που διεξάγουμε για τη λύση του κυπριακού.

Η συζήτηση αν υπάρχουν ή όχι πρακτικά της 4ης του Ιούλη δεν είναι ιδιαίτερης σημασίας. Δεν έχουν ιδιαίτερη σημασία, γιατί τα όσα προσπαθεί να διασφαλίσει ο ΠτΔ με την επίκληση των πρακτικών της 4ης Ιουλίου, ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ τα είπε και τα επανέλαβε, τόσο κατά τη διάρκεια της Διάσκεψης στο Κρανς Μοντανά όσο και κατά τη διάρκεια του κρίσιμου δείπνου το τελευταίο βράδυ στο Κρανς – Μοντανά.

Αυτό το σημείωσε πολλές φορές ο Πρόεδρος. Επομένως, η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν έχει τίποτε να φοβηθεί από την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων στη βάση του πλαισίου του κυρίου Γκουτιέρες, επειδή ακριβώς ο κ. Γκουτιέρες στα κρίσιμα ζητήματα για τα οποία εμείς επικαλούμαστε τα πρακτικά της 4ης Ιουλίου, έχει ήδη τοποθετηθεί.

Ας αφήσει λοιπόν ο Πρόεδρος τις όποιες σκοπιμότητες ή τους όποιους εγωισμούς και ας επικεντρωθεί στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων. Αυτό που προέχει είναι το συμφέρον της Κύπρου.