ΑΚΕΛ: Η προεκλογική παρέλαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζεται

Η προεκλογική παρέλαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζεται, ανέφερε σε δηλώσεις του οεκπροσώποε Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις νέες δεσμεύσεις της κυβέρνησης για τη στέγαση

«Η προεκλογική παρέλαση του Υπουργικού Συμβουλίου συνεχίζεται. Μπροστά από την κοινωνία περνά σήμερα ο Υπουργός Εσωτερικών παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από την Υπουργό Εργασίας. Μετά τις δεσμεύσεις της Υπουργού ήρθε η σειρά του Υπουργού Εσωτερικών να προβεί σε δεσμεύσεις για τη στέγη.

Το περιεχόμενο αυτών των δεσμεύσεων θα το μελετήσουμε και θα το σχολιάσουμε. Αν βέβαια οι κυβερνώντες θα θυμούνται και μετά τις ευρωεκλογές τις δεσμεύσεις τους. Έχουν άλλωστε δημιουργήσει παράδοση στα προεκλογικά «δεσμεύομαι» και τα μετεκλογικά «αποδεσμεύομαι».

Προς το παρόν αρκούμαστε να επαναλάβουμε αυτό που ήδη έχουμε τονίσει.

Ποιος Κύπριος μπορεί να πιστέψει ότι μια κυβέρνηση της οποίας η πολιτική μεταξύ άλλων εκτινάσσει στα ύψη τις τιμές γης και ακινήτων, αγοράς και ενοικίασης θα μπορέσει να λύσει τα προβλήματα που η ίδια προκαλεί συνεχίζοντας την πολιτική της;

Προβλήματα που προσλαμβάνουν πια δραματικές διαστάσεις αν σκεφτεί κανείς τα ποσοστά νέων ανθρώπων, νέων ζευγαριών και γενικότερα οικογενειών που στερούνται πλέον της δυνατότητας να αποκτήσουν στέγη και να πραγματοποιήσουν τα όνειρά τους.

Για να μην μιλήσουμε για το επιπλέον πρόβλημα που δημιουργείται εξαιτίας των εκποιήσεων, που ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ ψήφισαν χέρι χέρι.»

Για τις δηλώσεις του ΔΗΣΥ

Δεν τρέφαμε καμία ψευδαίσθηση ότι ο ΔΗΣΥ θα έβγαινε αμέσως να χαιρετίσει τις εξαγγελίες, επικαλούμενος μάλιστα τα αποτελέσματα των πολιτικών στέγασης της ευρωπαϊκές, που ως γνωστό έχει πλημμυρίσει τους δρόμους των ευρωπαϊκών πόλεων με πλήθος αστέγων. Ίσως γι’ αυτό ο ΔΗΣΥ θεωρεί ότι και στην Κύπρο η κυβέρνηση δεν αφήνει κανένα άστεγο στο δρόμο. Οι σχέσεις τους με την πραγματικότητα παραμένουν πάντα προβληματικές.

Check Also

Έλεγχοι της Αστυνομίας – 17 καταγγελίες – Πρόστιμο €3,000 ευρώ σε σωματείο

Έλεγχοι της Αστυνομίας – 17 καταγγελίες – Πρόστιμο €3,000 ευρώ σε σωματείο Το τελευταίο 24ωρο, …

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό, στην Αγία Νάπα

Χειροπέδες σε μεθυσμένο οδηγό, στην Αγία Νάπα Γύρω στις 8.40 χθες βράδυ, μέλη της Τροχαίας …