ΑΚΕΛ: Η Κύπρος θα βρεθεί στο στόχαστρο αν εμπλακεί στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, Ισραήλ και Σ. Αραβίας

Η Κύπρος θα βρεθεί στο στόχαστρο αν εμπλακεί στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, Ισραήλ και Σ. Αραβίας, ανέφερε σε δηλώσεις του ο Εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή

Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Ανατολική Μεσόγειο προκαλούν ανησυχία στους λαούς της γειτονιάς μας και σε όλο τον κόσμο. Προκαλούν ταυτόχρονα δικαιολογημένη αγανάκτηση γιατί ο ένοχος είναι ξανά ο ίδιος. Είναι οι ΗΠΑ που τα προηγούμενα χρόνια αιματοκύλισαν μαζί με τους συμμάχους τους το Ιράκ, το Αφγανιστάν, τη Λιβύη και τη Συρία και σήμερα επανέρχονται θέτοντας ξανά το Ιράν στο στόχαστρο.

Η βαθύτερη εμπλοκή του ΝΑΤΟ στη Μέση Ανατολή –όπως εξήγγειλαν χθες ο Αμερικανός Πρόεδρος και ο ΓΓ του ΝΑΤΟ- μόνο νέους κινδύνους έρχεται να προσθέσει. Η συνέχιση των ξένων επεμβάσεων στη Μέση Ανατολή και η κλιμάκωση της έντασης θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες και επικίνδυνες καταστάσεις με ορατό το ενδεχόμενο ενός νέου πολέμου στη Μέση Ανατολή, τον οποίο θα πληρώσουν οι χώρες και οι λαοί της γειτονιάς μας. Με αίμα, όλεθρο και νέους ξεριζωμούς.

Η Κύπρος θα βρεθεί στο στόχαστρο αν με οποιονδήποτε τρόπο εμπλακεί στους πολεμοκάπηλους σχεδιασμούς των ΗΠΑ, Ισραήλ και Σαουδικής Αραβίας ενάντια στο Ιράν και σε άλλα κράτη και λαούς της γειτονιάς μας.

Όσοι ισχυρίζονται ότι η πρόσδεση της Κύπρου στο άρμα ΗΠΑ-ΝΑΤΟ –όπως σφραγίζεται με το περιβόητο νομοσχέδιο Μενέντεζ-Ρούμπιο – ενισχύει την χώρα μας, πρέπει να δώσουν εξηγήσεις στον κυπριακό λαό για τους κινδύνους που δημιουργούνται για την πατρίδα μας και την ασφάλεια της.

Όσο δε αφορά τις διευκολύνσεις που αποφάσισε να παραχωρήσει η κυβέρνηση Αναστασιάδη προς αμερικανικές δυνάμεις,

εκφράζουμε την ελπίδα ότι πράγματι αφορούν σε όσα δηλώνει η κυβέρνηση, δηλαδή σε επιχειρήσεις εκκένωσης διπλωματικών αποστολών από τις γειτονικές χώρες.

Να μην είναι ή να μην εξελιχθεί σε οτιδήποτε που μπορεί να εμπλέκει τη χώρα μας σε κινδύνους.

Συμφέρον του λαού μας είναι η ειρήνη και η υπεράσπιση του διεθνούς δικαίου, όχι η επιλογή στρατοπέδων και δη του στρατοπέδου του Ντόναλντ Τραμπ που κυριολεκτικά αποτελεί κίνδυνο για όλο τον πλανήτη. Αυτό πρέπει να είναι η πυξίδα της εξωτερικής πολιτικής της χώρας.

Το ΑΚΕΛ ενώνει τη φωνή του με τους λαούς της περιοχής μας, με τα φιλειρηνικά κινήματα στην Ευρώπη, τις ΗΠΑ, στο Ισραήλ και όλο τον κόσμο, που απαιτούν σεβασμό του διεθνούς δικαίου και της κυριαρχίας των κρατών, παγκόσμιο πυρηνικό αφοπλισμό, μόνιμη ειρήνη.