ΑΚΕΛ: Η κυβέρνηση αντί να προετοιμάσει τα δημόσια νοσηλευτήρια τα άφησε να οδηγηθούν σε μαρασμό

Δήλωση Εκπροσώπου Τύπου ΑΚΕΛ Στέφανου Στεφάνου, για την τραγική κατάσταση στα Δημόσια Νοσηλευτήρια

Η κυβέρνηση αντί να προετοιμάσει τα δημόσια νοσηλευτήρια τα άφησε να οδηγηθούν σε μαρασμό

Σε σημερινό ρεπορτάζ της εφημερίδας Χαραυγή αναδεικνύονται οι τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο Κέντρο Υγείας στην Έγκωμη. Παρόμοιες συνθήκες έχουμε και σε άλλα Κέντρα Υγείας αλλά τεράστια προβλήματα έχουμε και στα τμήματα ατυχημάτων και επειγόντων περιστατικών στα Δημόσια Νοσηλευτήρια.

Αυτή η απαράδεκτη κατάσταση είναι αποτέλεσμα της πολιτικής λιτότητας που η κυβέρνηση Αναστασιάδη-Συναγερμού ακολουθεί στα ζητήματα Υγείας. Μια πολιτική που έχει οδηγήσει προ της κατάρρευσης τα Δημόσια Νοσηλευτήρια και έχει επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη οικτρή κατάσταση που επικρατεί στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Αυτή η κατάσταση ταλαιπωρεί χιλιάδες συμπολιτών μας καθημερινά, τόσο στα Δημόσια Νοσηλευτήρια όσο και σε λίστες αναμονής για να τύχουν κάποιας επέμβασης ή θεραπείας. Την ίδια ώρα αυτή η κατάσταση προκαλεί περισσότερο προβλήματα και δυσχεραίνει ακόμα περισσότερο την προσπάθεια για να υπάρξει ένα Γενικό Σύστημα Υγείας που να παρέχει καθολική, ισότιμη και ποιοτική ιατροφαρμακευτική κάλυψη σε όλους του πολίτες