ΑΚΕΛ: Η κοινωνία διερωτάται ποια θα είναι τελικά η δικαίωση για τα 7 θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου;

Πώς θα καταπολεμηθεί ο θεσμικός ρατσισμός στην Αστυνομία όταν ουδείς τελικά θα λογοδοτήσει για αυτόν; Διερωτάται σε γραπτή ανακοίνωση το ΑΚΕΛ για την απόφαση του Γ. Εισαγγελέα να μην διωχθούν ποινικά, τα μέλη της Αστυνομίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

Τελικά κανένας δεν θα πληρώσει για τις ενέργειες και παραλείψεις από πλευράς της Αστυνομίας στην υπόθεση των δολοφονιών των επτά γυναικών και κοριτσιών που συγκλόνισαν τον τόπο πριν από δύο χρόνια. Προφανώς, για μια ακόμα φορά ακολουθείται η πεπατημένη της ατιμωρησίας.

Η σημερινή Γενική Εισαγγελία ανέτρεψε τη θέση του τέως Γενικού Εισαγγελέα και των ποινικών ανακριτών για δίωξη σειράς αστυνομικών και δεν θα προχωρήσει η δίωξη κανενός. Θυμόμαστε ότι ακόμα και ο καθ’ ύλην αρμόδιος Υπουργός και ο Αρχηγός της Αστυνομίας είχαν παραιτηθεί μετά την αποκάλυψη των αποτρόπαιων εγκλημάτων, όχι από ευθιξία ή από ανάληψη ευθύνης, αλλά μόνο μετά από εβδομάδες κοινωνικής κατακραυγής.

Η κοινωνία διερωτάται ποια θα είναι τελικά η δικαίωση για τα εφτά θύματα του κατά συρροήν δολοφόνου; Πώς θα καταπολεμηθεί ο θεσμικός ρατσισμός στην Αστυνομία όταν ουδείς τελικά θα λογοδοτήσει για αυτόν;