ΑΚΕΛ: Η αποτυχία του σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» είναι αποτυχία της Κυβέρνησης

Η αποτυχία του σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» είναι αποτυχία της Κυβέρνησης, τόνισε σε γραπτή δήλωσή του ο Χάρης Πολυκάρπου,  μέλος του Πολιτικού Γραφείου του ΑΚΕΛ

Η αποτυχία του σχεδίου «ΕΣΤΙΑ» είναι αποτυχία της Κυβέρνησης Αναστασιάδη – Δημοκρατικού Συναγερμού να προστατεύσει την κύρια κατοικία από το κίνδυνο των εκποιήσεων.

Το σχέδιο, αφού πολύ-διαφημίστηκε από την Κυβέρνηση, αφού μοίρασε ελπίδα και προσδοκίες σε χιλιάδες δανειολήπτες, επιβεβαίωσε τελικά τις μεγάλες αδυναμίες και τα κενά που είχε στον αρχικό σχεδιασμό του. Χιλιάδες δανειολήπτες με χαμηλά εισοδήματα δεν εγκρίθηκαν. Άλλοι τόσοι δεν ολοκλήρωσαν την αίτηση τους λόγω του αυξημένου κόστους ενώ την ίδια ώρα ένα μεγάλο μέρος των δανειοληπτών δεν έκαναν καθόλου αίτηση. Για αυτή την εικόνα υπόλογη είναι αποκλειστικά η Κυβέρνηση

Το ΑΚΕΛ επιμένει για την ανάγκη προστασίας της κύριας κατοικίας και της μικρής επαγγελματικής στέγης από τον κίνδυνό των εκποιήσεων.

Καλούμε την Κυβέρνηση να αξιολογήσει τα δεδομένα και να προχωρήσει σ’ ένα αποτελεσματικό σχεδιασμό για να προστατεύσει τους δανειολήπτες με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα από τον κίνδυνο των εκποιήσεων. Την ίδια ώρα έχει υποχρέωση να στείλει σαφές και ξεκάθαρο μήνυμα προς τις τράπεζες να τερματίσουν τα προσκόμματα και τις δικαιολογίες και να προχωρήσουν αποφασιστικά με προτάσεις βιώσιμων αναδιαρθρώσεων προς τα νοικοκυριά και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις.