ΑΚΕΛ: Η έδρα, σύμφωνα με το νόμο, ανήκει στο κόμμα που την κερδίζει

Η έδρα, σύμφωνα με το νόμο, ανήκει στο κόμμα που την κερδίζει, τόνισε σε δήλωσή του ο  εκπροσώπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου:

Το ζήτημα έχει ασφαλώς διάφορες πτυχές και η νομική- συνταγματική πτυχή είναι μια από αυτές τις πτυχές που είναι και σημαντική. Για να αντιμετωπιστεί όμως το θέμα έχουμε ισχυρή την άποψη ότι πρέπει να συμφωνήσουμε στο βασικό. Και το βασικό ποιο είναι;

Το βασικό είναι ότι η έδρα, σύμφωνα με το νόμο, ανήκει στο κόμμα που την κερδίζει. Εάν στηριχθούμε όλοι πάνω σε αυτή την βασική θέση τότε θα πρέπει ανάλογα να ρυθμίσουμε και τις ενέργειες μας για να δικαιωθεί αυτή η βασική θέση.

Εάν κάποιοι αρχίσουν να κάνουν μικροκομματικές και μικροπαραταξιακές προσεγγίσεις και υπολογισμούς για το πώς θα τους βολέψει, υπάρχει ο κίνδυνος να γίνουν ενέργειες και να παρθούν αποφάσεις που τελικά θα προκαλέσουν παρενέργειες και προβλήματα σε κάποια άλλη στιγμή, όταν δεν θα συμφέρουν σε κάποιους αυτές οι διευθετήσεις.

Θεωρούμε ότι θα πρέπει η Βουλή να διαδραματίσει αποφασιστικό ρόλο στην επίλυση αυτού του προβλήματος γιατί είναι ένα θέμα που άμεσα την αφορά, έχει να κάνει με την νομοθετική εξουσία αλλά και τη λαϊκή κυριαρχία.