ΑΚΕΛ: Διγλωσσία και προχειρότητα από την κυβέρνηση στο θέμα του συμψηφισμού δανείων

Σε δήλωσή του ο επικεφαλής του γραφείου οικονομικών μελετών, του ΑΚΕΛ, Χάρης Πολυκάρπου για τα προβλήματα από την απορρόφηση του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα, έκανε λόγο για διγλωσσία και προχειρότητα από την κυβέρνηση στο θέμα του συμψηφισμού δανείων.

Αυτούσια η δήλωση:

Μετά από την παρέλευση μερικών ημερών και αφού πέραν των 16 χιλιάδων λογαριασμών έχουν επηρεαστεί από τις αποφάσεις συμψηφισμού δανείων-καταθέσεων και τερματισμού λογαριασμών της πρώην συνεργατικής τράπεζας, ο Προέδρος της Δημοκρατίας με μια πολυδιαφημιζόμενη παρέμβαση ζήτησε τη διεξαγωγή έρευνας από το Χρηματοοικονομικό Επίτροπο.

Την ίδια ώρα ακούσαμε τον καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργό Οικονομικών να χαρακτηρίζει την απόφαση «νόμιμη και απολύτως λογική».

Ακολούθως ακούσαμε το Δημοκρατικό Συναγερμό να καταδικάζει τους παράνομους και παράτυπους συμψηφισμούς δανείων.

Η διγλωσσία στο Κυβερνητικό στρατόπεδο είναι ανησυχητική γιατί δείχνει αφενός την αδυναμία αντιμετώπισης αυτών των πολύ σοβαρών ζητημάτων αφετέρου δημιουργεί ερωτηματικά κατά πόσο η Κυβέρνηση έχει τη βούληση να προστατεύσει τα συμφέροντα των πολιτών.

Ο αριθμός των καταγγελιών που έγιναν το τελευταίο διάστημα δείχνει την προχειρότητα με την οποία χειρίστηκε η Κυβέρνηση τη διαδικασία απορρόφησης του Συνεργατισμού από την Ελληνική Τράπεζα.

Έδωσαν διαβεβαιώσεις ότι όλα θα κυλούσαν ομαλά, αλλά στην πράξη με τις αποφάσεις και τις ενέργειες τους έχουν αναστατώσει την κοινωνία και την οικονομία.

Το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει θέμα στην Επιτροπή Ελέγχου της Βουλής, το οποίο θα συζητηθεί αύριο, σε μια προσπάθεια να εξευρεθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος.